Doll szerint a Fradi megállná a helyét a Bundesligában

Thomas Doll egyelőre hallani sem akar arról, hogy az OTP Bank Ligát 18 ponttal vezető Ferencváros máris ünnepelheti a bajnoki címet.

A zöld-fehérek német vezetőedzője a FUNKE Sportnak adott interjúban elmondta, még 14 meccs van hátra a szezonból, így korai lenne elkönyvelni az aranyérmet. "Ugyanakkor egyértelmű, hogy szeretnénk megörvendeztetni a Fradi-szurkolókat. A klub 2004 óta vár a bajnoki címre, ezt szeretnénk elhódítani és európai kupasorozatba kvalifikálni magunkat."

Thomas Doll - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Thomas Doll - MTI Fotó: Czeglédi ZsoltDoll úgy véli, a ferencvárosi felemelkedés titka, hogy a klub vezetői a kezdetektől fogva támogatták őt az építkezésben. "2013-ban azzal a céllal írtam szerződtem le, hogy felépítsek valamit. A vezetés az első naptól kezdve megbízott az edzői stábban, olyan döntéseket is elfogadtak, amik némelyeknek nem tetszettek. Amikor idejöttem, egyetlen válogatott játékos sem volt a keretben. Jelenleg heten tagjai az A válogatottnak, és ők mindannyian jó eséllyel mehetnek az Európa-bajnokságra. Emellett a klubvezetők sok igazolást engedélyeztek, valamint támogatták Gera Zoltán és Hajnal Tamás hazahozatalát. Ez nagyon fontos volt egy erős keret felépítése szempontjából."

Arra a kérdésre, hogy a Ferencváros milyen messze van Európától vagy a Bundesligától, Thomas Doll azt válaszolta, hogy egyáltalán nem szereti az ilyen összehasonlításokat. "Játékban olyan csapatokhoz igazodunk, mint a Bayern vagy a Dortmund, az agresszív, gyors támadójátékot kedveljük. Természetesen a bajorok és a dortmundiak ezt sokkal jobban művelik, mint az én csapatom, de szerintem reális esélyünk lenne bennmaradni a Bundesligában."

A német szakember elárulta, mostanában kevésbé foglalkoztatja a visszatérés a német bajnokságba. "Nem is olyan régen volt egy megkeresés a Bundesligából, sőt, lehetőségem lett volna egy válogatottat is átvenni. Jelenleg ezek a dolgok nem nagyon érdekelnek, de természetesen nagyon szép elismerése a jól elvégzett munkának. 2017 nyaráig él a szerződésem Budapesten, jelenleg csak a Ferencvárosra, a csapat további fejlődésére koncentrálok, mivel a nagyszerű várossal, a csodálatos stadionnal és a forróvérű drukkerekkel még lehetséges néhány dolog elérése."

Az interjú végén Thomas Doll elárulta, mostanában annak tudott örülni, hogy végre sikerült egy mélygarázst szereznie Budapesten, így végre nem fog annyi parkolási bírságot begyűjteni, mint eddig. "Mondhatom, volt belőle jó néhány. De most a mélygarázzsal minden szép. Nagyon boldog vagyok Budapesten."