Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Fradi

Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Ferencváros: Thomas Doll csapata 1-0-s győzelmet aratott a Békéscsaba otthonában az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A kezdés előtt a válogatott labdarúgók eddigi korelnökére, a Ferencváros legendás jobbhátvédjére, a héten elhunyt Rudas Ferencre emlékeztek a játékosok és a szurkolók, a vendégfutballisták pedig fekete karszalaggal léptek pályára.

Pintér Ádám a félidőben nyilatkozott az M4 Sportnak


A mérkőzés első percétől a zöld-fehérek irányították a játékot, s Pintér Ádám remek kapáslövésével hamar meg is szerezték a vezetést. Negyedóra elteltével elkezdett esni az eső, ez valamelyest rányomta a bélyegét a játékra, az FTC - bár továbbra is óriási mezőnyfölényben volt - nem igazán tudott helyzeteket kialakítani, a hazaiak pedig csak elvétve jutottak el az ellenfél kapujáig.

Thomas Doll nyilatkozata a mérkőzés után


A szünet után - amikor már elállt az eső - sokáig csak a mezőnyben folyt a csata. A korábbiaknál aktívabbá vált a Békéscsaba, igazi gólszerzési lehetősége azonban nem akadt, míg a másik oldalon a Ferencváros játékából hiányzott a lendület és a kreativitás, így egygólos vendégsiker lett a vége.

Zoran Spisljak, a házigazda Békéscsaba trénerének nyilatkozata a mérkőzés után


Hajnal Tamás az M4 Sportnak azt mondta, a Ferencváros nagyon nehéz mérkőzésen van túl, a felkészülés után nehéz volt felvenni a ritmust, de a legfontosabb, hogy a csapatnak sikerült megszereznie a három pontot.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Békéscsaba 1912 Előre-Ferencváros 0-1 (0-1)

Békéscsaba, 2500 néző, v: Karakó
gólszerző: Pintér Á. (9.)
sárga lap: Fabio (25.), Bényei (37.), Borbély (49.), Vaskó (76.), illetve Ramírez (37.), Nalepa (49.)

Békéscsaba: Poleksic - Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovic - Borbély (Juhász, 87.), Pilán (Szalai D., 73.) - Spitzmüller, Laczkó, Fabio - Birtalan (Hudák, 60.)

FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramírez - Nagy Á., Gera, Hajnal - Varga R. (Busai, 60.), Radó (Lamah, 60.), Sesták (Trinks, 79.)