Musorujsag
Élő Eredmények

Otthon nyert a Puskás Akadémia

MTI
A Puskás Akadémia hazai pályán egy korai góllal legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

Nem sokat kellett várni az első tavaszi gólra Felcsúton: a találkozó második percében egy hazai beadásnál James kezére pattant a labda, a büntetőt pedig Pekár magabiztosan értékesítette. A gyors gólt követően megpróbált a Diósgyőr egyenlíteni, de a Puskás Akadémia védelme jól működött. Az első félidő végéhez közeledve egyre nagyobb fölénybe került a vendéggárda, folyamatosan a hazaiak térfelén folyt a játék, gól azonban nem született.

Fordulást követően is többnyire a diósgyőrieknél volt a labda. Fölényük gólszerzési lehetőségekben is megmutatkozott, mert előbb Novothny lőtt kapufát, majd egy beadást követően Barczi közeli lövését védte nagy bravúrral Pogacsics. A folytatásban az egyenlítésért elkeseredetten küzdő DVTK többször kinyílt hátul, ami nagy felcsúti helyzeteket eredményezett, gólt azonban nem, így maradt az egygólos hazai siker.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Felcsút, 1627 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Pekár (3., 11-esből)
sárga lap: Lopa (7.), illetve Barczi (36.), Lipták (92.)

PAFC: Pogacsics – Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró – Zsidai, Márkvárt – Csurko (Bacelic-Grgic 71.), Lopa, Pekár (Tar 90.) – Sallai R. (Mészáros K. 62.)

DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – James (Bacsa 46.), Elek – Koman, Bognár (Egerszegi 85.), Barczi – Novothny (Griffiths 62.)

További tartalmak