Musorujsag
Élő Eredmények

Szétlőtt olimpiai álmok

M4 Sport/telesport.hu
A magyar jégkorong-válogatott szétlövéssel kikapott a lengyeltől a budapesti olimpiai selejtező utolsó, harmadik fordulójában, így nem jutott tovább a következő körbe.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese végig nagyon szervezetten játszott, ám 65 perc alatt nem tudta eldönteni a mérkőzést a fegyelmezett lengyelek ellen.

A találkozót megelőzően 16 győzelem, 6 döntetlen és 29 vereség volt a magyar örökmérleg a lengyelekkel szemben. A két együttes legutóbbi összecsapását a magyar válogatott nyerte a tavalyi krakkói világbajnokságon 2-1-re, a győztes gólt akkor Szirányi Bence szerezte. A védő most nem léphetett a jégre, mivel pénteken megsérült a térde az észtek elleni mérkőzés hajrájában.

A bemelegítésnél a lengyel kapu mögött kitört az egyik plexielem, így bő tízperces késéssel kezdődött a találkozó. A magyar válogatottat nem zavarta meg a csúszás, és remek játékkal kezdett a teltházas Papp László Sportarénában. Alig fél perc elteltével Sofron István vezette egy az egyben kapura a korongot, és csak a vendégek kapusának bravúrja akadályozta meg a villámgyors magyar gólt. A folytatásban – akárcsak csütörtökön a litvánok és pénteken az észtek ellen – a magyarok támadásban aktívabb voltak ellenfelüknél, és uralták a találkozót: több nagy helyzetet is kidolgoztak, bár Rajna Miklósnak is akadt védenivalója.

A második harmadra újabb védőt vesztett a magyar válogatott, Gőz Balázs vállsérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. A harmad első fele kiegyenlített játékot hozott: Rajna több bravúrt is bemutatott, magyar oldalon pedig előbb egy szemfüles korongszerzést követően Benk András hibázott ziccert, majd Sofron lőhetett két ízben is közelről. A játékrész végén újra a magyar csapat volt aktívabb, két perccel a játékrész vége előtt Frank Banham veszélyeztetett, ám negyven perc után sem esett gól.

A zárófelvonás Kóger Dániel kimaradt helyzetével indult, majd négy perccel később Bartalis Istvánt kellett lesegítetni a jégről egy kőkemény ütközés után. A 48. percben a mindkét eddigi találkozón betaláló Galló Vilmos előtt adódott nagy helyzet: a palánkról furcsán visszapattanó lövés kapust és védőt egyaránt megzavart, ám Galló is meglepődött, így nem tudta az üres kapuba sodorni a korongot. A következő percekben a vendégek vezettek veszélyes támadásokat, ám a magyar védelem remekül zárt. A hajrá kecsegtető lehetőséget hozott mindkét oldalon: Rajna emberhátrányban védett nagyot, majd Sofron lövését hárította a lengyel kapus. A magyar válogatott hatvan perc alatt 34 alkalommal lőtt kapura, míg a lengyel csapat 23-szor, ám maradt a gól nélküli döntetlen.

Az ötperces hosszabbításban emberelőnyhöz jutottak a magyarok, de több helyzetet is kihagytak, így a döntés a büntetőkre maradt, amelyben a vendégek voltak jobbak.

A szétlövésben a csapatkapitány Vas Márton után Andrew Sarauer és Frank Banham is hibázott, míg a lengyelektől Krzysztof Zapala gólt lőtt.
Ezzel a lengyel válogatott jutott tovább a kvalifikációs sorozat utolsó, szeptemberi körébe.. A magyar válogatott tavaly Lengyelországban jutott fel a sportág elitjébe, azaz az A-csoportba, Lengyelország legjobb hokisai pedig Budapesten ünnepelhettek.

3. forduló:

Lengyelország-Magyarország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) – szétlövéssel

Észtország-Litvánia 4-1 (3-1, 0-0, 1-0)

A torna végeredménye: 1. Lengyelország 8 pont, 2. Magyarország 7, 3. Észtország 3, 4. Litvánia 0

A mérkőzés után Rich Chernomaz az M4 Sportnak nyilatkozott, a szövetségi kapitány szerint csapata nem érdemelt vereséget, igaz, győzelmet sem. Az alábbi videóra kattintva megtudhatja, mit mondott még a szakember:

Cikkünk folyamatosan frissül.A játékosok közül Rajna Miklós, Kóger Dániel és Vas Márton is úgy vélte, a védekezés rendben volt, nem úgy a támadás. Az M4 Sport stábjának mindhárman nyilatkoztak, az alábbi videóra kattintva ön is megtudhatja, mit mondtak:

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="438360"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/02/D__AS201602142191-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak