Jakabos Zsuzsanna: semmi közöm a modellekhez

Negyedik olimpiájára készül Jakabos Zsuzsanna, aki 400 és 200 méteres vegyesúszásban, valamint 200 pillangón rendelkezik ötkarikás kvalifikációs idővel.

Az úszó az M4 Sport Út Rióba című műsorában elmondta, az eddigi három olimpiája közül a pekingi tetszett neki legjobban. "Annak a hangulata tetszett leginkább, és ott lettünk hatodikak a váltóval. Most készülünk a negyedikre, és megpróbáljuk felülmúlni az eddigieket."

Jakabos Zsuzsanna a célban a 200 méteres vegyes úszás elődöntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon. MTI Fotó: Kovács Anikó Jakabos Zsuzsanna a célban a 200 méteres vegyes úszás elődöntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon. MTI Fotó: Kovács AnikóJakabos elárulta, a szülei atléták voltak, ezért azt szerették volna, ha ő is az lesz. "De nyolcévesen megtanultam úszni, és ez keresztbehúzta a számítást. Nagyon nagy hangsúly van szerintem azon, hogy hogyan viszonyulnak a szülők a sporthoz, azt gondolom, hogy nagyon jól csinálták, mert sose tettek rám túl nagy terhet. Mindig megadták a választási lehetőséget, az utat, hogy magam döntsem el, merre megyek."

Pályafutását a betegség sem kerülte el: évekig vállfájdalommal úszott, amit egy ízületi gyulladás okozott. Ez annyira zavaró lett, hogy uszodai teljesítményét is befolyásolta, ezért a műtét mellett döntött: titánhorgonyt ültettek a vállába. "Egy kézzel próbáltam a mindennapjaimat megoldani, és azt sem tudtam, hogy éppen hogyan egyek, nemhogy én valamikor fogok-e úszni. Nem tudtam felemelni a fejem fölé a karomat, gyógytornára és úszásnak nem is nevezhető vízi tornákra jártam, aztán egyre jobban úgy nézett ki, mintha úsznék."

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!


Jakabos Zsuzsanna nem szereti, ha azt mondják róla, hogy modellkedik. "Én nem modellkedem, csak egy-két fotózáson részt veszek. Semmi közöm a modellekhez, ez egy külön szakma, és tényleg semmit nem tudok az egészről valószínűleg. És ez így is van jól. Én azt szeretem, amikor valmai extra dolog történik, amikor vagy a közeg vagy a stylist vagy a sminkes átalakít."