Különleges kiállítás nyílt Schumacherről – a családtagok is ott voltak a megnyitón

Kiállítás nyílt Michael Schumacherről a németországi Marburgban. A megnyitón a hétszeres világbajnok családja is jelen volt.

A Michael Schumacherről nyílt kiállítás (Fotó: Deutsche Vermögensberatung) Michael Schumacher versenyzői múltjáról nyílt kiállítás (Fotó: Deutsche Vermögensberatung)Húsz éve kitartó szponzora Michael Schumachernek az egyebek mellett a német sapkájáról jól ismert Deutsche Vermögensberatung (DVAG). A befektetési tanácsadócég (mely egyébként a versenyző felesége által szervezett lovas versenyeket is támogatja) ez alkalomból egy kiállítás megszervezésével tisztelgett a 2013-as síbalesete óta otthonában ápolt korábbi versenyző előtt. Marburgban a hétfői megnyitón a német legközelebbi családtagjai is tiszteletüket tették: ott volt a feleség, Corinna Schumacher, a két gyermek, Gina Maria és Mick, valamint az édesapa, Rolf és a menedzser, Sabine Kehm is.

Utóbbi a család nevében szólalt föl: „Ez a kiállítás újraéleszti Michael Ferrarinál, Mercedesnél és Benettonnál eltöltött időszakát. A Schumacher család nagyon örült annak, hogy a DVAG a húsz éve fennálló együttműködés kapcsán bemutatja Michael kiemelkedő sikereit. Ő egy ikonja a sportnak, aki egyúttal a történelem legsikeresebb versenyzőjének is számít. És időnként jól eső érzés a mostanihoz hasonló napok formájában emlékezni erre. Természetesen nagyon hiányzik Michael. Nagy kár, hogy nem lehet most itt, és senki sem lenne itt szívesebben nála.”

Kehm friss információkat továbbra sem közölt Schumacher állapotáról, ám arról beszélt, mennyire nehéz időszak ez számukra. „Nem tudjuk megváltoztatni mindazt, ami történt. El kell fogadnunk és reménykednünk kell, de mindenekelőtt továbbra is támogatni őt, hogy egy nap itt lehessen. A versenyzés maga volt az élet számára. Ez a kiállítás pedig minden oldaláról bemutatja nekünk Michaelt” – tette hozzá Kehm.

A Schumacher-kiállítás bejárata (Fotó: Deutsche Vermögensberatung) A Schumacher-kiállítás bejárata (Fotó: Deutsche Vermögensberatung)„Most a világon elsőként nyitunk meg egy, a Michael Schumacher sikerének titkát föltáró kiállítást” – nyilatkozta Dr. Helge Lach, a DVAG elnöke. „Magántulajdonban lévő, sosem látott kiállítási darabok is vannak itt, egy eredeti Ezüstnyíl, egy Ferrari, továbbá serlegek, valamint versenyjelenetek, nyilatkozatok is láthatóak, bepillantást nyerhetünk egy sikeres versenyzői karrier állomásaiba.”

A „Michael Schumacher – a rekordbajnok” elnevezésű kiállítást a DVAG központjában lehet megtekinteni. A 350 m2 területen berendezett „múzeumban” a bajnoki címekre reflektáló hét témában összesen 70 kiállítási tárgy látható. Egyebek mellett versenyzői overallok, sisakok és trófeák, továbbá egy bemutató Benetton-autó, Schumi 2000-es és 2005-ös Ferrarija, valamint utolsó F1-es autója, a 2012-es Mercedes, amit utolsó futama után kapott ajándékba Ross Brawnéktól.

Bővebb információk és további képek a kiállítás hivatalos honlapján találhatók.

Michael-Schumacher-Ausstellung