Videó: Beindult a Mercedes-motor – és felfedték új kipufogójukat is!

Már csak a Renault adósunk! A Ferrari és a Honda után hétfőn a Mercedes is videót tett közzé új motorja beindításáról. A németek a riválisokkal ellentétben azonban nemcsak hallatták hangjukat, mutattak is valamit!

A Mercedes tripla kipufogója (Fotó: Mercedes) A Mercedes tripla kipufogója (Fotó: Mercedes)Egész pontosan az új kipufogójukat, mely az idei szabályok értelmében ismét nem csak egyetlen csőből áll. A hangerő növelése érdekében az FIA 2016-ra úgy határozott, kötelezően el kell különíteni egymástól a turbinától és a megkerülőszeleppel összeköttetésben álló kipufogókat, melyeket azonban továbbra is az autó hosszanti középtengelye mentén meghatározott helyen kell kivezetni a borítás alól, hogy a gázokat ne használhassák a diffúzor befújására.

A regula arról nem rendelkezik, hogy egy vagy két kisebb átmérőjű cső egészítse-e ki a fő csövet. A Mercedes a felvétel tanúsága szerint utóbbi megoldásra voksolt: a képen a két kis cső a nagy alatt helyezkedik el, amiből arra következtethetünk, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg az idei évtől tripla kipufogóval nyomja majd a gázt!

 

A Ferrari és a McLaren Honda is beindította már: