Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar cég karbonkerekeivel versenyezhetnek a Tour de France-on

MTI
A tatai székhelyű cég mr. Wheel márkájú kerekeinek T500-as változatára hatalmas a nemzetközi érdeklődés.

A versenykerékpárok karbonkerekeinek gyártásával foglalkozó tatai Te-Ker-Ker Bt. Mr. Wheel márkájú kerekei T500-as változatára megszerezte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) engedélyét, így azt használhatják a műfaj csúcsának tekintett versenyeken, a Tour de France-on, a Giro d’Italiáni.

A Népszabadság információi szerint Krupánszky Zoltán cégvezető a lapnak elmondta: gyakorlatilag várólistára gyártanak a modellből, akkora a nemzetközi érdeklődés. Korábban az volt az általános vélekedés, hogy a Kelet-Közép-Európából származó termékek nem képviselnek kiemelkedő minőséget, de ez megdőlt az UCI-minősítéssel – tette hozzá.

Tour de France - Fotó: EPA Tour de France – Fotó: EPA

Elmondta, hogy folytatják a minősítési munkát, az időfutam-kerékszettre is meg kívánják szerezni az UCI jóváhagyását, mivel ez kecsegtet leginkább megtérüléssel. Hozzátette ugyanakkor, hogy a teljes termékpaletta minősítésében még nem gondolkodnak, mert az nagyon költséges volna.

A lap szerint már több versenyző jelentkezett, hogy a Mr. Wheel szponzorálja őket, amihez azonban még több pénzre lenne szükség, mivel a kandidálók döntő többsége azt szeretné, hogy a társaság ingyen biztosítsa a kerekeket. Ez később lesz lehetséges, a cég egyelőre megmarad korábbi támogatottjainál, a luxemburgi Differdange és a magyar-osztrák Epronex csapatoknál.

További tartalmak