Rooney: Nem Van Gaal a hibás

Wayne Rooney, a Manchester United csapatkapitánya védelmébe vette a csapat menedzserét, Louis van Gaalt, aki szerinte nem hibáztatható a Vörös Ördögök gyenge szezonjáért.

Rooney úgy véli, a klub katasztrofális szezonjáért a játékosok okolhatók, nem pedig az edző, akit rengeteg kritika ért az utóbbi időben azért, mert az MU a csoportkör után kiesett a Bajnokok Ligájából, emellett a bajnokságban sincs a BL-t érő helyek közelében. A Vörös Ördögöket jelenleg hat pont választja el a még Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől.

Wayne Rooney - Fotó: EPAMíg a média és a szurkolók kereszttüzében a holland szakember áll, addig a csapatkapitány Wayne Rooney azt mondja, a gyenge szereplésért nem Van Gaalt, hanem a játékosokat kell hibáztatni.

"Nagyon jó játékosokból álló csapat vagyunk, de frusztrál minket, hogy formán kívül játszunk. Az edzőt pedig a mi teljesítményünk miatt kritizálják, holott mi vagyunk a játékosok és nekünk kell teljesíteni" - mondta a Vörös Ördögök csapatkapitánya. A támadó szerint ami ebben a szezonban nem ment, azon kell javítaniuk: több lehetőséget kell kialakítani és azokat gólra is kell váltani. A Manchester United vergődésének ellenére Rooney bízik abban, hogy a csapat képes arra koncentrálni, hogy trófeával zárja a szezont, hiszen a klub az FA Kupában és az Európa Ligában is áll még. A csapatkapitány szerint egy trófea fontos lenne a csapat számára, hiszen erre már 2013 óta nem volt példa.

"A szurkolók szeretnék, ha ismét nyernénk valamit" - mondta a támadó.

"Nem adjuk fel, megyünk tovább. A fő célunk, hogy a legjobb négy között zárjuk a Premier League küzdelmeit és hát ott van az Európa Liga is, fantasztikus lenne, ha megnyernénk" - mondta Rooney akinek a csapata a dán Midtjyllanddal találkozik a sorozat nyolcaddöntőjében.