Sikeresen beindult a Haas első Forma–1-es autója

Az amerikaiak versenygépében is felbőgött a motor.

Haas-logó (Fotó: Haas) Haas-logó (Fotó: Haas)Láthatólag az újonc amerikai gárda sem akar kimaradni az aktuális hírverésből, miután az USA-beli kannapolisban székelő alakulat bejelentette: ők is sikeresen túl vannak vadonatúj autójuk legelső beindításán.

A Haas, több más együtteshez hasonlóan, a Twitteren tette közzé az információt.

 

Magát az autót egyébként – többedmagával – február 22-én, az első barcelonai teszt első napján mutatják be a bokszutcában, ahol egyes híresztelések szerint jobbára sárga színekben pompázik majd.

Francia sofőrje, Romain Grosjean a nap folyamán ekképpen nyilatkozott az istálló közeledő első tesztjéről és első idényéről.

„Valami egészen különleges dolog lesz, hogy harminc év után először láthatunk amerikai csapatot a rajtrácson” – lelkesedett. „Hihetetlen érzés lesz kihajtani a garázsból a tesztek első napján.”

A csapatfőnök, Günther Steiner mindeközben éppen hogy tompítani igyekezett a várakozásokat.

„Nem is veszed észre, hogy milyen nagy vállalkozás ez az egész, mivel napról-napra haladsz előre” – nyilatkozta. „Soha nem úgy kelsz fel reggel, hogy na, ma aztán nagyon nehéz munka vár rám, hanem egy bizonyos állapotban dolgozol. Egy bizonyos állapotba kerülsz, hogy a végén azért sikerüljön összerakni az egészet."

„Persze, ahogy közeledik a teszt, meg minden, úgy fokozódnak a kedélyek, amiért közeledik a határidő. Egyszerűen csak menni kell tovább előre, és közben bátorítani az embereket” – fejezte be a 2000-es években a Jaguarnál és a Red Bullnál is dolgozó szakember.