Bernd Storcknak bizonyíthatnak a hazai játékosok

A mai napon kísérleti keretet hirdetett a jövő heti edzőtáborozásra Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember a következő hónapok menetrendjéről és a válogatott összetételéről beszélt az M1-nek és az M4 Sportnak.

A német szakember háláját fejezte ki az NB I-es edzőknek, hogy lehetővé tették a telki összetartást, amivel a válogatott megkezdi közvetlen felkészülését a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra.

Bernd Storck rövid- és hosszabb távú célokat is figyelembe vett a behívók kiküldése előtt, és olyan, 26 tagú keretet hívott össze, amelyben helyet kapnak az Eb-részvétel kiharcolásában kulcsszereplő, itthon játszó labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái is. Svájci klubja elengedte az U21-es válogatott csatárát, Mervó Bencét, így ő lesz az egyedüli légiós a jövő heti együttesben.

A hét utolsó napján néhány egyéni teszttel kezdenek a játékosok, jövő hét szerdán pedig edzőmérkőzéssel zárják a közös felkészülést.

"Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikális mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban. Emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A válogatott későbbi megmérettetései során" - nyilatkozta a német edző.

Storck hangsúlyozta, hogy a válogatott gerince adva van, de a kapu továbbra is nyitva áll azok előtt, akik jó formájukkal bizonyítják, hogy helyük van az együttesben.

"Nagyon örülök, mert minden hónapban össze tudom gyűjteni a fiúkat. Most három közös napunk lesz, aztán márciusban már hivatalos FIFA-felkészülési napjaink lesznek, amikor majd Horvátországgal csapunk össze. Áprilisban azt hiszem egy hetet készülhetünk együtt. Ez egy jó lehetőség számomra, hogy felmérjem a játékosok állapotát. Május 8-án aztán megkezdjük a közvetlen felkészülést a Magyarországon játszó játékosokkal, tíz nappal később pedig már a külföldön futballozó játékosok is csatlakoznak hozzánk” - mondta az M1 aktuális csatorna érdeklődésére Bernd Storck.

Az edzőtáborozó keret:

Kapusok:
Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (MTK), Nagy Gergely (Vasas)

Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK), Juhász Roland (Videoton), Korcsmár Zsolt (Vasas), Lang Ádám (Videoton), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Litauszki Róbert (Újpest), Forró Gyula (Puskás Akadémia), Predrag Bosnjak (Haladás), Leandro de Almeida (Ferencváros).

Középpályások:
Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőr), Pintér Ádám (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Holman Dávid (Debrecen)

Támadók:
Bódi Ádám (Debrecen), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Ugrai Roland (Haladás), Mervó Bence (FC Sion, svájci)