Musorujsag
Élő Eredmények

Borkai Zsolt: itt még csak elszúrni lehet

M4 Sport/telesport.hu
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) benyújtotta a budapesti olimpiai pályázat első részét – jelentette be Borkai Zsolt az M4 Sportnak a norvégiai Lillehammerben, ahol jelenleg a téli ifjúsági olimpiai játékok zajlanak.

„A 2024-es ötkarikás játékokra vonatkozó pályázatunk első része elkészült és be is adtuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak” – kezdte a lényeggel a MOB elnöke. „Tehát most következik majd az első megmérettetés. Ebben nem szerepelnek olyan jellegű konkrétumok, amelyeket ne lehetne módosítani a későbbiek folyamán, ez egy beugró. Csak elszúrni lehet, itt még nem tudunk előnyt szerezni.”

 „Ez a lépés már az Agenda 2020 keretein belül történik, hiszen egy gazdaságos olimpiáról beszélünk, a pályázatban is fel kell tüntetni, hogy az adott ország és az adott város gazdaságához igazítva történik a tervezés, a fenntarthatóságot figyelembe véve. Nagy lehetőséghez érkeztünk, úgy gondolom, hogy jó úton járunk.”

 „A pályázati anyag tartalmazza már a helyszíneket is, illetve azokat a küldetéseket, amelyeket meg kellett fogalmaznunk. Olyan kérdésekre adtuk meg a választ, hogy miért szeretnénk olimpiát rendezni, és miért gondoljuk, hogy Budapest egy ideális helyszín az ötkarikás torna megrendezésére. Bemutatjuk az országot, a fővárost, a szálláslehetőségeket, az ötleteinket, még az olimpiai falut is, amelynek a helyszíne még nem teljesen végleges.”

A pályázati anyag angolul és franciául online már elérhető. Néhány napon belül a rövidített változat, két-három hét múlva pedig a teljes dokumentum olvasható lesz magyar nyelven.

További tartalmak