Hivatalosan is itt a Red Bull festése

Lassan felébred téli álmából a Forma–1; a héten több csapat is beindította a versenyautóját, Barcelonában, az első teszt helyszínén pedig felbukkantak az alakulatok kamionjai. Mára egy bemutató is jutott: a Red Bull Londonban fedte fel idei autójának festését.

A Red Bull új festése (Fotó: Red Bull) A Red Bull új festése (Fotó: Red Bull)Miután megszakadt az istálló és a névadó szponzor, az Infiniti együttműködése (a cég a Renault gyári csapatának partnereként folytatja), sejthető volt, hogy a bikások magukhoz képest sokat változtatnak majd a versenygépük fényezésén. Az új dizájnt, valamint a csapattagok öltözékét és a pilóták felszerelését egy nagyszabású médiaesemény keretén belül mutatták be, amelyet új támogatójukkal, a Pumával közösen rendeztek meg.

Amint az az első képeken is látható, 2016-ban nem csupán az autó festése, hanem a csapat elnevezése és logója is változik, amely módosításokat szintén a főszponzor távozása miatt kellett végrehajtani. Renault-erőforrásaik egy másik kiemelt partner, a TAG Heuer nevét viselik majd – ami azonban nem jelenti azt, hogy az energiaital-gyárosok elvileg ne kapnának ugyanolyan hajtóegységeket, mint a gyári csapat.

A színpadra állított modell ugyan egy korábbi autó volt, de az eddigiekhez képest észrevehetően megváltozott festéssel. Sötétkék, matt felület, sárgább fej feletti légbeömlő és egy óriási piros Red Bull-felirat a távozó Infiniti helyén az oldaldobozokon – a néhány órával korábban kiszivárgott kémfotó valódinak bizonyult. A gárda versenyzőpárosa, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat szintén fellépett, akárcsak a csapatvezető, Christian Horner. Rajtuk már az új, sötétkék, bikamintás overall volt.

„A fényezést illetően úgy döntöttünk, hogy idén egy kicsit innovatívabb és agresszívabb utánérzést szeretnénk elérni” – nyilatkozott Horner az új dizájn kapcsán.

A új autó és ruházati dizájn (Fotó: Red Bull) A új autó- és ruházati dizájn (Fotó: Red Bull)Ricciardo hasonló véleményen volt, bár mint pilótát, kétségkívül jobban érdekelte az, hogy vajon az új kinézet új sikereket is hoz-e majd a korábban többszörös világelső brit alakulat konyhájára.

„Az új festés jól néz ki, az autó lenyűgözően néz ki. Nyilván minket, versenyzőket azért jobban érdekel az, hogy hogyan teljesít majd a pályán, de egészen addig, amíg a kinézet jó, addig ez is egy fontos elem. Szerintem jól néz ki, a ruházatunk is klassz – egy kicsit még mindig megvan ez az egész álcaruhás kinézetünk, ami nagyon eredeti. Remélhetőleg jó eredményeket hoz majd 2016-ban” – értékelt a versenyző.

Miután a Renault két héttel ezelőtt csupán egy ideiglenes (a téli teszteken használatos) fényezést tárt a szemünk elé, így a londoni bemutatóval gyakorlatilag a Red Bull lett az idei első olyan csapat, amely fényt derített rá, hogy milyen színekben is pompázik majd a melbourne-i rajtrácson.

Magáról az új autóról, az RB12-es kódjelű modellről február 22-én, a téli tesztek nyitónapjának reggelén rántják majd le a leplet.

A Red Bull új festése (Fotó: Red Bull) A Red Bull új festése (Fotó: Red Bull)