Keveset és lassan futnak Dárdai tanítványai

Lefutotta a Stuttgart a Herthát a múlt hétvégi bajnokin, amelyen a berliniek hat veretlen meccs után kaptak ki újra.

A Bild azt írja, a házigazda stuttgartiak 262 sprintet hajtottak végre a mérkőzésen, míg a berliniek csak 187-et. A német lap szerint ez nem egyedi eset, a svábok átlagosan 232-szer sprintelnek meccsenként, ezzel vezetik a Bundesliga ide vonatkozó statisztikáját, míg Dárdai Pál csapata átlagban 184 sprintet teljesít egy mérkőzésen. A Hertha ezzel a bajnokság utolsó előtti, 17. helyén áll ebben az összevetésben.

A sprintek gyakorisága mellett a berliniek csúcssebessége sem túl acélos: a játékosok átlagosan 29,87 kilométer/órával futnak leggyorsabban, ezzel pedig a tizenötödikek a Bundesligában. A Hertha leggyorsabb játékosa Mitchell Weiser (34,5 km/h), de az egész bajnokságot tekintve ez a sebesség csak a huszadik helyre elég. Genki Haraguchi (34,4 km/h) a huszonkettedik, Per Skjelbred (33,5 km/h) pedig csak a kilencvennegyedik.

"Nem foglalkozom ezzel" - idézi a Bild Dárdait. - A futballban a játéktudás a legfontosabb, azzal pedig rendelkezünk." A korábbi magyar szövetségi kapitány inkább a csapat erősségeit szeretné fejleszteni, és nem a gyengeségekről beszélni.

A tabellán negyedik Hertha a következő fordulóban a Wolfsburgot fogadja, a szombati meccsen valószínűleg pályára léphet a stuttgarti találkozót sérülés miatt kihagyó Salomon Kalou és Weiser is. Kalou vezeti a berliniek házi góllövőlisgáját (10 bajnoki, három kupagól), míg Weiser a legjobb előkészítő (hat gólpassz).