Nagy a tét a női kosárválogatott számára

A Szlovákia és Izland elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készül Pécsett a magyar női kosárlabda-válogatott. Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese hétfőtől már Baranyában edzőtáborozik - derült ki az M1 bejelentkezéséből.

A válogatott oszlopos tagja, Raksányi Krisztina optimistán várja a szlovákok elleni mérkőzést, amelyet a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban rendeznek szombaton.

"Nagy a tét, hiszen az Eb-re való kijutásért játszunk" - mondta a pécsi játékos. - "Kemény mérkőzés lesz, de ismerjük a szlovák csapatot, tudjuk, hogyan játszanak. A csapat felkészült, mindenképpen nyerni szeretnénk."

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója örül annak, hogy Pécs ad otthont a találkozónak. "Pécs kosárváros, rengeteg szép győzelem köti a pécsi polgárokat ehhez a csarnokhoz. Nagyon remélem, hogy telt ház lesz, és kiharcoljuk az Eb-szereplést. Büszkék vagyunk arra, hogy válogatott-mérkőzést rendezhetünk, amelyen négy játékosunk is pályára lép."

Vári hozzátette, hogy óriási az érdeklődés a találkozó iránt, 500-1000 jegyet már elővételben eladtak, holott a legtöbben a meccs előtt szokták megvásárolni a belépőket.

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Az E csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 4 pont (139-100), 2. Szlovákia 4 (128-98), 3. Portugália 2 (93-123), 4. Izland 2 (105-144)

A magyarok további programja:
2016. február 20.: Magyarország-Szlovákia
2016. február 24.: Izland-Magyarország
2016. november 19.: Magyarország-Portugália
2016. november 23.: Szlovákia-Magyarország

A magyar női válogatott kerete:
Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina, Licskai Zsófia, Simon Zsófia, Fűrész Diána, Weninger Virág, Kaposi Pálma, Krivacsevics Tijána, Czank Tímea, Quigley Alexandria, Horváth Bernadett, Laklóth Anna, Nagy Dorottya, Dubei Debóra, Határ Bernadett, Zele Dorina