Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ronaldót felbosszantották az újságírók

Megsértődött az idegenbeli góltalanságát firtató újságírói kérdésen, majd kivonult a teremből Cristiano Ronaldo, a Real Madrid futballistája kedden, az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt megelőző sajtótájékoztatón.

A portugál válogatott játékost először arról faggatták, hogy az ősi rivális FC Barcelona támadó triója, Lionel Messi, Luís Suárez és Neymar nem azért eredményesebbek-e a Real csatárhármasánál, mert a pályán kívül is jól kijönnek egymással.

"Honnan tudhatjuk, hogy valóban olyan jó-e a kapcsolatuk? Ezt csak azért feltételezzük, mert mindenhol ezt írják" - válaszolt kissé ingerülten a 31 éves labdarúgó, s hozzátette, nincs szüksége arra, hogy ebédre hívja csapattársait, Karim Benzemát vagy Gareth Bale-t, sokkal fontosabbnak tartja, hogy a pályán megértsék egymást.

Cristiano Ronaldo - fotó: EPA/Claudio Peri



"Nem kell puszikat adnunk egymásnak, ezek a kis közös étkezések, ölelések és puszik számomra semmit sem jelentenek" - mondta Ronaldo, akit aztán azzal dühítettek fel, hogy megkérdezték, mi lehet az oka annak, hogy az Eibar otthonában elért november 29-i 2-0-s győzelem óta nem volt eredményes idegenben.

"Ki az, aki több gólt szerzett nálam idegenben, amióta Spanyolországba igazoltam? Nevezzenek meg egy játékost! Nem tudnak erre válaszolni? Rendben, köszönöm mindenkinek" - fakadt ki a háromszoros aranylabdás támadó, majd elhagyta a termet.

Ronaldo a mostani BL-kiírás csoportkörében rekordot döntött, miután 11 gólt szerzett a hat főtáblás meccsen, s ő a BL történetének legeredményesebb futballistája: 121 találkozón 88-szor talált a kapuba.

A portugál játékos a mostani szezonban minden versenysorozatot figyelembe véve 32 gólnál jár, ebből 21-et hazai pályán, 11-et idegenben szerzett.

A Real szerdán (ma) este 20.45-kor lép pályára Rómában a BL-nyolcaddöntős párharc első mérkőzésén. A visszavágót március 8-án rendezik a Santiago Bérnabeu Stadionban.