Manchesterben felkészültek Rooney eladására

A Manchester United háza tájáról kiszivárgó hírek szerint a klub Rooney eladásában gondolkodik.

A hírek szerint a támadóért komoly ajánlat érkezett a kínai Szuperligából, ami nagy nyomás alá helyezi a klub ügyvezető alelnékőkét, Ed Woodwardot - írja a Manchester Evening News. A hírek szerint a klub elengedné a támadót, azonban csak egy jelentősebb összegért, amiből minőségi pótlást tudnak a 30 éves támadó helyére hozni.

Wayne Rooney - Fotó: EPA Wayne Rooney - Fotó: EPAA sérülés miatt hat hetes kényszerpihenőn lévő csatár akár 500 ezer fontot is kereshetne a kínai csapatnál hetente. A néhány gyengébb szezont is maga mögött tudó 30 éves játékos még mindig az MU legpiacképesebb játékosa.

"A kínai Szuperliga az egyik legjobb lehetőség, ha játékosokat szeretnénk eladni" - montda Woodward.

A Szuperligában szereplő Sanghaj SIPG svéd vezetőedzője szerint egy napon a sztárok a kínai bajnokságban kötnek ki.

"Előbb-utóbb olyan olyan kaliberű játékosokkal találkozhatunk Kínában, mint Ronaldo, Messi vagy Rooney" - mondta Sven Göran Eriksson.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a héten Ezequiel Lavezzi személyében újabb nagy név szerződött a kínai bajnokságba. Lavezzi csapattársa lesz például az elefántcsontparti Gervinho, akit januárban az AS Romától szerzett meg a Hebei China Fortune. Rajtuk kívül két brazil középpályás, Alex Teixeira és Ramires, továbbá az Atlético Madrid kolumbiai sztárja, Jackson Martinez is Kínába igazolt.

Kapcsolódó tartalom