Musorujsag
Élő Eredmények

Manchesterben felkészültek Rooney eladására

Manchestereveningnews.co.uk
A Manchester United háza tájáról kiszivárgó hírek szerint a klub Rooney eladásában gondolkodik.

A hírek szerint a támadóért komoly ajánlat érkezett a kínai Szuperligából, ami nagy nyomás alá helyezi a klub ügyvezető alelnékőkét, Ed Woodwardot – írja a Manchester Evening News. A hírek szerint a klub elengedné a támadót, azonban csak egy jelentősebb összegért, amiből minőségi pótlást tudnak a 30 éves támadó helyére hozni.

Wayne Rooney - Fotó: EPA Wayne Rooney – Fotó: EPA

A sérülés miatt hat hetes kényszerpihenőn lévő csatár akár 500 ezer fontot is kereshetne a kínai csapatnál hetente. A néhány gyengébb szezont is maga mögött tudó 30 éves játékos még mindig az MU legpiacképesebb játékosa.

„A kínai Szuperliga az egyik legjobb lehetőség, ha játékosokat szeretnénk eladni” – montda Woodward.

A Szuperligában szereplő Sanghaj SIPG svéd vezetőedzője szerint egy napon a sztárok a kínai bajnokságban kötnek ki.

„Előbb-utóbb olyan olyan kaliberű játékosokkal találkozhatunk Kínában, mint Ronaldo, Messi vagy Rooney” – mondta Sven Göran Eriksson.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a héten Ezequiel Lavezzi személyében újabb nagy név szerződött a kínai bajnokságba. Lavezzi csapattársa lesz például az elefántcsontparti Gervinho, akit januárban az AS Romától szerzett meg a Hebei China Fortune. Rajtuk kívül két brazil középpályás, Alex Teixeira és Ramires, továbbá az Atlético Madrid kolumbiai sztárja, Jackson Martinez is Kínába igazolt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ibrahimovic készen áll arra, hogy Manchesterbe szerződjön
Nagy dolgok fognak történni Zlatan Ibrahimoviccsal, amikor az idény végén lejár a szerződése a Paris St. Germainnél. Ezt maga a svéd labdarúgó mondta, bit sajtóértesülés szerint pedig Ibrahimovic arra célzott, hogy José Mourinho Manchester Unitedjében folytatja a pályafutását.
Külföldi futball