Musorujsag
Élő Eredmények
 

Zidane győzelemmel debütált - a szerdai BL-nap összefoglalója

Győzelemmel mutatkozott be vezetőedzőként a labdarúgó Bajnokok Ligájában Zinedine Zidane: a Real Madrid szerda este 2-0-s győzelmet aratott az AS Roma otthonában, és nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé.

Az M1 összefoglalójában megmutatták, milyen pillanatai voltak a francia edzőnek a római mérkőzésen. Zidane 2002-ben, játékosoként már nyert Bajnokok Ligáját a madridi klubbal, a döntőben az ő emlékezetes góljával győzte le (2-1) a Real a német Bayer Leverkusent. Ő lehet a hetedik olyan szakvezető, akinek játékosként és edzőként is sikerül elhódítania a BL-trófeát.

"Nem tudom megítélni a Roma esélyeit a visszavágón, de ahogy arra előzetesen számítottunk, nehéz mérkőzés volt egy jó csapat ellen" - nyilatkozta Zidane. - "Az első félidőben erőlködtünk, de a folytatásban feljavult a játékunk, a két gólunknál akár többet is szerezhettünk volna, az pedig különösen örömteli, hogy a rómaiak nem tudták bevenni a kapunkat."

Zidane külön kiemelte, hogy jól esett neki Cristiano Ronaldo gólöröme: a portugál futballista a vezető találat megszerzését követően kirohant hozzá a kispadhoz.

Cristiano Ronaldót a találkozó előtt az a kritika érte, hogy legutóbb tavaly november 29-én szerzett gólt idegenben. A Real Madrid portugál csatára látványos találattal bizonyította, hogy nemcsak hazai pályán tud a kapuba találni.

Az M4 Sport kommentátora, Hajdú B. István Rómából jelentkezett be, és elmondta, hogy az olaszok már nem reménykednek a továbbjutásban. Hozzátette: dicsérik a saját csapatukat, két tizenegyest kérnek számon a cseh játékvezetőn, a Roma legjobbjának pedig a középső védőt, Sergio Ramost látták.

Sergio Ramos elmondta, hogy a játékosok egy hullámhosszon vannak a január elején kinevezett Zidane-nal, s ennek köszönhető, hogy irányításával továbbra is veretlenek.

A másik szerdai összecsapáson is vendégsiker született, a VfL Wolfsburg 3-2-re győzött Gentben. A meccs hőse a duplázó Julian Draxler volt, akit nyáron 35 millió euróért szerződtetett a német klub.

"Vegyesek az érzéseim. Messze ez volt a legjobb meccsem a Wolfsburg színeiben, de a hajrában sokat rontottunk a helyzetünkön" - mondta a 22 éves támadó, aki arra utalt, hogy bár együttese már 3-0-ra vezetett, az utolsó tíz percben két gólt is kapott, s így csupán egygólos előnyről várhatja a hazai visszavágót.

Mindkét párharc visszavágóját március 8-án rendezik.