Musorujsag
Élő Eredmények

Bemutatkozott az új Ferrari, az SF16-H!

Ferrari
Az ágaskodó paripát kiengedték a karámból! A Ferrari péntek délután bemutatta 2016-os versenygépét, mely a várakozásnak megfelelően festését és technikai filozófiáját tekintve is alaposan megváltozott!
tt az új Ferrari, az SF16-H (Fotó: Ferrari) tt az új Ferrari, az SF16-H (Fotó: Ferrari)

Igaznak bizonyultak az olaszországi pletykák: a Scuderia csapata idén jelentős módosításokat hajtott végre autóján – technikai és esztétikai szempontból egyaránt. A legszembetűnőbb változást a motorborításon és a kocsi oldalán megjelenő, a korábbi időket idéző fehér minta jelenti. De az autó elejének átalakítása is azonnal szemet szúr. A csapat idén a tavalyinál rövidebb, orrkúppal állt elő, emellett az oldaldobozokon is észrevehető a változás. Emellett a mérnökök szakítottak az egyedinek számító vonórudas felfüggesztéssel, melyet aerodinamikai előnyei miatt már 2012 óta használtak. Az új, hagyományos nyomórudas megoldás várhatóan megkönnyíti a mérnökök munkáját az autó beállítása terén, nekik nagyobb mozgásteret, a versenyzőknek pedig nagyobb stabilitást ad majd.

tt az új Ferrari, az SF16-H (Fotó: Ferrari) tt az új Ferrari, az SF16-H (Fotó: Ferrari)

Az új autó az SF16-H nevet kapta, folytatva a tavalyi névadási filozófiát – ám a turbót jelző T helyett most a hibridet takaró H került a kódnévbe
A Scuderiának nem titkolt célja, hogy már a legelső futamtól kezdve valós ellenfele legyen az elmúlt két szezont uraló Mercedesnek. Az újabb ugrásszerű előrelépésben a motor továbbfejlesztésének is kulcsszerep juthat. Sergio Marchionne elnök már a múlt év végén kijelentette, szeretné, ha csapata győzelmi esélyekkel indulna Melbourne-be – annak ellenére is, hogy a 2016-os projektet elmondása szerint kicsit később kezdték a megszokottnál. „Erős csapatunk van, de szerintem idén egy kicsit még erősebbé váltunk” – állapította meg Sebastian Vettel, aki szeretné magasabbra emelni a lécet. „Egyelőre nagyon biztató minden, remélhetőleg a sikerek is jönnek majd” – tette hozzá Räikkönen.

2

„Elkötelezettek vagyunk, hogy idén jobban teljesítsünk, mint tavaly. Nem fogunk minden verseny előtt hangzatos ígéreteket tenni, de ettől függetlenül nagyon oda fogjuk tenni magunkat” – jelentette ki Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Ez egy roppant izgalmas nap – nemcsak azért, mert a világ végre megláthatta a kész kocsit, hanem mert mi magunk is most láttuk először teljes valójában! Egy egész év munkája van ebben az autóban” – fogalmazott James Allison technikai igazgató.

Az új autót a bemutatót követően egyből az év két téli tesztjének helyszínére, Barcelonába szállítják, ahol várhatóan már vasárnap kipróbálják azt egy filmes napon.

KÉPGALÉRIA

 

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="441329"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Itt az új Ferrari, az SF16-H
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/02/160014_new-SF16-h-1024x658.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak