Meccshangulatban szerezhetünk újabb riói kvótákat a győri Eb-n

A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára szerint akár két újabb olimpiai kvótát is szerezhetnek a meglévő öt mellé a hazai versenyzők a jövő szerdán kezdődő, győri 10 méteres Európa-bajnokságon, amely az utolsó lehetőség a riói kvalifikációra.

Mint arról korábban beszámoltunk, a végleges nevezések alapján 46 ország 593 versenyzője vesz majd részt a kontinensviadalon, melyre a belépés ingyenes. A magyar csapat maximális létszámú, 36 fős lesz. "Nagyon remélem, hogy még egy magyar kvóta, de akár kettő is lehet - mondta Sinka László az M1 Ma reggel című műsorában. - Az esély adott puska és pisztoly versenyszámban, most minden a versenyzőinken múlik. Gyönyörű ez az eddigi öt olimpiai és a két paralimpiai kvóta, de nagyon boldogok lennénk, ha sikerülne még egyet vagy netán kettőt szerezni."

Péni István- MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB Péni István- MTI Fotó: Szalmás Péter / MOBA férfi puskásoknál Sidi Péternek és Péni Istvánnak már megvan a kvótája, így ebben a versenyszámban már nem is lehet többet szerezni. A főtitkár szerint a női puskásoknak komoly esélyük lehet a kvótaszerzésre. "Veres Kata, Miskolczi Juli vagy akár Gáspár Lalita, aki a 15 évével akár valami hatalmas meglepetést is szerezhet. Pisztolyosoktól is várunk akár a női, akár a férfi szakágban, hiszen ez is egy nyitott dolog."

Sinka László hozzátette, Győrik Csaba szövetségi szerint 5-6 érem nagyon jó eredmény lenne a futócéllövőktől, a pisztolyosoktól és a puskásoktól összesen. "Azt szeretnénk, ha a nemzetek pontversenyében a legjobb hatban szerepelne a magyar válogatott összességében."

A videóból az is kiderül, miért várható igazi meccshangulat a döntőkben. A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!