Dárdai tombolt Ibisevic sárgája után

Dárdai Pál a bíróval és a Wolfsburg edzőjével is összeveszett a Hertha BSC szombati bajnokiján.

A berliniek hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak a BL-nyolcaddöntős wolfsburgiakkal, a 89. percben Vedad Ibisevic szabálytalankodott Maximilian Arnolddal szemben, amiért a Hertha bosnyák támadója sárga lapot kapott.

Vedad Ibisevic - fotó: EPA/Annegret Hilse Vedad Ibisevic - fotó: EPA/Annegret HilseAz eset után a dühös Dárdai és a vendégek edzője, Dieter Hecking az oldalvonal mellett heves szóváltásba keveredett. "Megbolondultál, vagy mi!?" - kérdezte Hecking a magából kikelt magyar trénertől, mire ő egy grimasszal válaszolt. "Érthetetlen volt számomra, ahogyan Pál felhúzta magát. A képek egyértelműek" - utalt később a wolfsburgi edző arra, hogy a szabálytalanság szerinte valóban sárga lapot ért.

Dárdai azon bosszantotta fel magát, ahogyan Stegemann játékvezető Ibiseviccsel bánt a meccsen. "Ez egy vicc volt, egy rossz teljesítmény. Vedadot itt lökdösik, ott taszítják, de soha nem kap szabadrúgást. A játékvezetőknek tudniuk kell, hogy mindenki provokálja Vedadot. Felőlem utálhatnak engem a bírók, de én minden meccsre szenvedélyesen készülök fel, nekik is ezt kellene tenniük."

Dárdai Pál - fotó: MTI/EPA/Marijan Murat Dárdai Pál - fotó: MTI/EPA/Marijan MuratA Bild beszámolója szerint valóban ez volt Ibisevic egyetlen szabálytalansága a meccsen. A bosnyák ellen eddig a szezonban harmincszor követtek el szabálytalanságot, míg ő maga 24-szer faultolt. Ehhez képest Ibisevicnek már három sárga és egy piros lapja van az idényben.

A meccs utáni sajtótájékoztatóra mindkét edző lenyugodott, kezet is ráztak egymással. Abban pedig mindketten egyetértettek, hogy a játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán.