Böde keményen megdolgozott a visszatérésért

Böde Dániel nem a megszokott módon, homokban bokszolva és a Groupama Arénát körbelépcsőzve edzette végig a téli felkészülést, hogy sérüléséből felépülve vezesse győzelemre a Ferencvárost - derült ki az M4 Sport Fradi Tv című magazinjából.

A Puskás Akadémia elleni 2-0-s Fradi-sikerben vaskos részt vállalt a sérüléséből visszatérő Böde Dániel. A válogatott támadó percekkel pályára lépése után előbb gólpasszt adott Ramireznek, majd hálóba tartó emelését a felcsúti Pauljevics segítette a gólvonal mögé. Igaz, az utóbbiért harcba szállt csapata, hogy ne öngólként, hanem Böde találataként kerüljön a jegyzőkönyvbe.

A góllövőlista vezetőjének, ha nem is buktatókkal, de homok buckákkal és lépcsőkkel teli úton kellett végigmennie a decemberi Újpest elleni derbin elszenvedett súlyosnak tűnő sérülésétől addig, hogy a Puskás Akadémia elleni találkozón a 62. percében az oldalvonal mellett beállásra készülve talpra ugrassza a Groupama Aréna közönségét.

Böde Dániel az Újpest elleni decemberi derbin szenvedett súlyosnak tűnő sérülést - MTI Fotó: Kovács TamásA rehabilitáció jól összehangolt csapatmunkaként zajlott, melyben a játékos munkáját egy teljes stáb irányította.

Böde a törökországi edzőtábort a roppant találékony Peter Friar fizioterapeuta vezetésével edzette végig. „Az általános fizikai erején is javítottunk, mert a konditeremben nem tűnt annyira erősnek, mint a pályán.” Nagy hangsúlyt kaptak a homokban végzett bokszoló gyakorlatok is, mivel ekkor nem a sérült bokája járt a fejében.

Aztán hazatérve megismerkedhetett a Groupama Aréna minden szegletével, ugyanis itt már a sérült lábának a terhelhetőségére helyezték a hangsúlyt. Előfordult, hogy lábanként kétszer 2500 lépcső megmászását teljesítette.

A Premier League-csapatoknál szerzett tapasztalatokon edződött Friar nem is fukarkodott a dicsérettel a Fradi Tv stábjának. „Még senkit sem láttam ilyen keményen dolgozni, fantasztikus munkát végzett. Bármit kértem, azonnal megcsinálta, sőt…úgyhogy készülhetnek a védők!”

Mint hétvégén látható volt, nem igazán sikerült nekik.