Londont is felülmúlnák Rióban a cselgáncsozók

Ha most zárulna az olimpiai kvalifikáció, akkor nyolc magyar dzsúdós ott lehetne Rióban. A kvalifikációs sorozat azonban május végén fejeződik be, addig pedig nemcsak az a cél, hogy a nyolc versenyzőnk megtartsa Riót érő helyezését a világranglistán, hanem hogy a csapatlétszám bővüljön. Az optimizmus nem véletlen, hiszen a legutóbbi világkupáról is érmekkel tértek haza a magyarok.

A magyar dzsúdó történetének legsikeresebb időszakát éli, versenyzőink sorra szállítják a remek eredményeket a nemzetközi tornákról. A hétvégi düsseldorfi Grand Prix-ről Tóth Krisztián ezüst-, Bor Barna pedig bronzéremmel tért haza.

"Nagyon fontos érem ez nekem, hiszen a düsseldorfi viadal az egyik legkeményebb versenynek számít"  - mondta Bor Barna az M4 Sportnak.- "Nekem még Düsseldorfból nem volt érmem, így 30 évesen végre megszereztem, úgyhogy nagyon büszke vagyok erre az eredményre. Azt gondolom, hogy a rengeteg edzés mellett kezd jó lenni a formám. A sérülésemből elég jól visszajöttem, hiszen már januárban Kubában is döntőzni tudtam. Edzeni kell tovább, készülünk Rióra."

Ungvári Miklós 2012-ben a londoni olimpián ezüstérmes lett, most is gőzerővel készül.

"Sajnos kisebb sérülés hátráltatta a felkészülésemet, éppen ezért az elmúlt Grand Prix-t ki kellett hagynom, de nem ijedtem meg ettől. Az edzőtáborok hiányoznak egy kicsit, de a világranglistán ott vagyok a 8-9. helyen, ezt szeretném megtartani" - nyilatkozta Ungvári.

A Magyar Judo Szövetség elnöke, Tóth László abban reménykedik, hogy a magyar cselgáncsozók további egy helyet kapnak az európai kvalifikációs listáról, és kilenc versenyzőjük indulhat a riói olimpián.

"A nyolc versenyzőnkből öt éremesélyes. Az a célunk, hogy a londoni olimpián elért eredményeinket is felülmúljuk" - jelentette ki az elnök.