Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel ilyen Ferrarira vágyott

SMH
Komoly célokkal vágott neki a Ferrari az idei évnek, eddig pedig minden a tervek szerint halad. A második tesztnap szünetében Sebastian Vettel ismét pozitívan nyilatkozott az új autóról, ami elmondása szerint úgy viselkedik, ahogyan ő szeretné.
Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)

A vörösök tavaly komoly fejlődésen mentek keresztül, és három futamgyőzelemmel sikerült feledtetniük a gyenge 2014-es évet. Miután stabil második erővé váltak, idénre nem is tűzhettek volna ki más célt maguk elé, mint a Mercedes utolérése. Bár az első tesztekből még nem lehet komoly következtetéseket levonni, a csapat német pilótája szerint a Ferrari jó úton jár.

A tegnapi nap után – melyen ő futotta meg a leggyorsabb kört – előrelépésekről beszélt, autóját pedig a keddi gyakorlás ebédszünetében – amikor szintén ő állt a lista élén – is dicsérte. „Fontos, hogy az autó úgy viselkedik, ahogyan szeretném” – kezdte. „Tudjuk, hogy sok dolgunk van még, és rengeteg kilométert kell megtenni, viszont mindenki boldog. Ez egy új autó, képzelhetik mennyi feladatunk van; rengeteg az új alkatrész, és igyekszünk megérteni a gép viselkedését” – folytatta.

Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)

„Mindent összevetve, örülünk, hogy sok időt tölthetünk a pályán” – magyarázta Vettel, aki tegnap 69, ma délelőtt pedig 46 kört teljesített. A szünetben azt is megkérdezték, elégedett-e az új autó tapadásával, illik-e ez a konfiguráció vezetési stílusához. „Amikor több tapadás van, az mindenkinek illik a stílusához. Ez az autó előrelépést jelent. Úgy gondolom, az erőforrás is javult, ami jó hír. Persze, sokat kell még gyakorolnunk, de ez a két nap eddig eléggé pozitív” – jelezte.

Vettel nem felejtett el köszönetet mondani a Ferrari dolgozóinak, akik hosszú hetekig, hónapokig dolgoztak, hogy ő és csapattársa, Kimi Räikkönen harcba szállhassanak a futamgyőzelmekért. „Rengeteg munkát tettek ebbe az autóba. Nem csak a télen; ez a projekt viszont más volt és a hozzáállásunk is. Néhány változás kívülről is látható. Nyilvánvaló, hogy az orr eltér az eddigitől, de az első rész is változott, és a borítás alatt is más lett néhány dolog. Rengeteg ember munkája és tehetsége van ebben a gépben; már csak ki kell derítenünk, mennyire jó!” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak