Musorujsag
Élő Eredmények

Csak felmegy az edző a lelátóra, és még fizethet is

MTI
A Német Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Roger Schmidtet, a Bayer Leverkusen vezetőedzőjét.

A szakembernek azért kell bűnhődnie – és mellékbüntetésként húszezer eurót fizetnie -, mert a vasárnapi, Borussia Dortmund elleni hazai bajnokin (0-1) nem volt hajlandó felmenni a lelátóra, amikor a játékvezető kiállította.

Roger Schmidt (középen, jobbra) ellenszegülése három meccset ért a fegyelmi bizottságnál. Fotó: EPA/Marius Becker

A kiállítást reklamálás előzte meg, Schmidt azt nehezményezte, hogy a végül győzelmet érő dortmundi gól előtt az ellenfél nem onnan végzett el szabadrúgást, ahonnan a bíró mutatta. Miután a tréner nem engedelmeskedett, Felix Zwayer játékvezető félbeszakította a meccset, szünetet rendelt el, s a játékosokat az öltözőbe küldte. A játék kilenc perc elteltével folytatódhatott, a Leverkusen edzője akkor már a tribünön ült. Schmidtet további két mérkőzésre eltiltották, de ezt 2017. június 30-ig felfüggesztették. A Bayer Leverkusen sportigazgatóját, Rudi Völlert is megbüntették, mégpedig tízezer euróra, mert egy tv-interjúban kritizálta a játékvezetőt. Mindkét vétkes elfogadta a szerdai döntést, így az immár jogerős.

További tartalmak