Musorujsag
Élő Eredmények
 

A holland átok ellen

A PSV Eindhoven-Atlético Madrid, illetve a Dinamo Kijev-Manchester City összecsapással zárul szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása.

A 2014-ben döntős, tavaly a legjobb nyolc között búcsúzó Atlético Madrid története során még soha nem jutott túl holland ellenfélen oda-visszavágós párharcban, pedig négyszer is lett volna erre lehetősége. A madridi együttes egyetlen alkalommal nyert Hollandiában, a Bajnokok Ligája 2008-as csoportkörében éppen a PSV otthonából Sergio Agüero két és Maniche egy góljával hozta el a három pontot.

"Az előző szezonban mindenki azt gondolta, könnyű dolgunk lesz majd a Bayer Leverkusen ellen, de ott is bebizonyosodott, hogy itt már csak erős csapatok vannak. A PSV nagyon kemény csoportból jutott tovább, fiatal és jó játékosok alkotják, akik szeretnek támadni és szeretik irányítani a játékot" - nyilatkozta az európai szövetség honlapjának Diego Godín, az Atlético uruguayi védője, aki főszerepet átszott abban, hogy huszonnégy BL-mérkőzésen tizenhárom alkalommal nem kapott gólt a madridi védelem.

Diego Godinon nem egyszerű átjutni. Fotó: EPA/Juanjo Martin



A PSV-Atlético Madrid mérkőzést az M4 Sport és  telesport.hu élőben közvetíti.

A másik szerdai mérkőzésen a Manchester City Kijevben lép pályára a Dinamo ellen. Az angol csapat az elmúlt évektől eltérően ezúttal csoportelsőként jutott a legjobb tizenhat közé, így papíron könnyebb ellenfelet kapott. Ugyanakkor a jelenlegi formáját tekintve nem lehet kijelenteni, hogy egyértelmű esélyesként várná a párharcolt. Amióta kiderült, hogy a chilei Manuel Pellegrinit a szezon végén Josep Guardiola váltja a kispadon, a manchesteri gárda szinte zuhanó repülésbe kezdett: a bajnokságban kikapott otthon a Leicester Citytől és a Tottenham Hotspurtől is - így visszacsúszott a negyedik helyre a Premier League-ben -, míg hétvégén az FA Kupa nyolcaddöntőjében 5-1-es vereséget szenvedett a Chelsea vendégeként. "Kiváló csapat a Manchester City, tele világsztárokkal, de most gondjai vannak. Az edzői stábunk felkészít minket arra, mit kell majd tennünk a győzelemhez, innentől pedig csak rajtunk múlik, tudjuk-e teljesíteni a feladatot" - nyilatkozta Olekszandr Sovkovszkij, az ukrán együttes 41 éves kapusa.

Manuel Pellegrini nincs könnyű helyzetben. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell