Alonso: Örülök, hogy élek!

Fernando Alonso hatalmas bukással nyitotta idényét – szerencsére teljesen jól van Esteban Gutiérrezzel történt balesete után.

Fernando Alonso (Fotó: xpbimages.com) Fernando Alonso (Fotó: xpbimages.com)Piros zászlóval kellett megállítani egy időre az Ausztrál Nagydíjat, miután Fernando Alonso a 17. körben hátulról beleszaladt Esteban Gutiérrezbe, ripityára törve McLarenjét.

A kétszeres világbajnok spanyol az M4 Sport munkatársának megerősítette, nem esett baja a nagy erejű ütközés során. „Rendben vagyok. Ijesztő pillanat volt mindkettőnk számára. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, hogy jól vagyok. Hálás vagyok az FIA-nak és a biztonsági intézkedéseknek, hiszen ennek köszönhetem, hogy életben vagyok.”

„Másfelől versenyezni vagyunk itt, és most egy jó lehetőséget szalasztottunk el a pontszerzésre. Jól kezdtük az idényt, most viszont lehet, hogy máris elveszítettük az erőforrásunkat, mert az autó nagyon összetört. Viszont ennek ellenére rendkívül boldog vagyok, hogy most veletek beszélgethetek” – mondta a kétszeres világbajnok.