Fiola Attila öt számmal nagyobb csukában kezdte

Első meccsén öt számmal nagyobb cipőben játszott Fiola Attila. A magyar válogatott védő az M4 Sport Eb-magazinjában elmondta, bízik a továbbjutásban, az egyenes kieséses szakaszban pedig egy meccsen bárkit meg lehet verni.

A magyar válogatott védője az M4 Sport Európa-bajnoki magazinjában a kezdetekről elmesélte, éppen betöltötte a kilencedik évét, amikor egy barátja rábeszélésére elment focizni Dunakömlődre. "Annyira nem tetszett a dolog, mert akkor nem szerettem a focit. De addig hajszolt, amíg lementem, adott a 39-es lábamra egy 44-es cipőt. Az volt az első edzésem, megtetszett, aztán lent ragadtam a pályán."

Fiola Attila - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fiola Attila - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


#veletekvagyunk


Fiola eleinte nem védőként, hanem támadóként játszott. "Vagy csatár voltam vagy balszélső. Kétszeres házi gólkirály is voltam, egyszer rúgtam tizenkilenc gólt, meg egyszer huszonegyet. Aztán valami miatt az edző úgy gondolta, hogy védekező középpályára betesz. Utána ott játszottam több mint két évet, és úgy is kerültem fel az NB I-be."

Az akkori paksi edző, Gellei Imre védekező középpályásként számolt vele, utóda, Kis Károly pedig belső védőként. "Ottragadtam, és azóta vagy belső védő vagyok vagy jobb hátvéd. A válogatottban csak jobb hátvédet játszottam, viszont most a klubcsapatomban belső védő vagyok. Most már a védekezés az egyik legnagyobb erényem, úgyhogy nem bántam meg, hogy hátrakerültem."

A válogatott játékos szerint mindhárom Eb-csoportmeccs nagyon nehéz lesz. "Igaz, kerülhettünk volna erősebb csoportba is, de tényleg mindhárom csapat nagy erőt képvisel. A portugálokat nem kell bemutatni senkinek, az osztrákok vereség nélkül, egy döntetlennel jutottak ki az Európa-bajnokságra, a svédeket 4-1-re megverték idegenben, tehát egy nagyon erős csapatról beszélünk. Izlandot követtem a selejtezősorozatban, ők is már három meccsel a vége előtt kijutottak egy nagyon erős csoportból, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, de úgy gondolom, hogy ezzel a csapatteljesítménnyel, ezzel az akarással, amit bemutattunk az elmúlt mérkőzéseken, meglehet az esélye annak, hogy továbbjutunk. Ha továbbjutunk, ott egy meccsen bármi előfordulhat, egy meccsen bárkit meg lehet verni, úgyhogy én bizakodó vagyok, reménykedem, hogy így fog történni."

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!