Gera: "A legnagyobb kudarcaim a válogatotthoz köthetőek"

Gera Zoltán harminchét évesen az NB I legjobb játékosaként készül a nyári franciaországi Európa-bajnokságra. A válogatott alapembere az M4 Sport Eb-magazinjában beszélt karrierje sötét és ragyogó pillanatairól is, valamint azt is elmondta, miért lehetett sikeres Dárdai Pál a válogatottal, amelyben korábban csakis kudarc jutott osztályrészül Gerának és társainak.

Gera elmondta, jó gyerek volt, akit csak a labda érdekelt, a foci iránti szenvedélyét az édesapjának köszönheti.

Kamaszkorában nem csak a futballt kedvelte, káros szenvedélye kis híján a karrierjébe került, de megtalálta istent, akinek segítségével újra fel tudta magát építeni, a vallás pedig a mai napig fontos szerepet játszik az életében.
A Fradihoz kerülve nem volt felkészülve a komoly terhelésre, a második szezonja erre ment rá, majd ismét újraépítette magát, sikeres angliai karriert tudhat maga mögött, a Fulhammel például Európa-liga-döntőt játszott.

Az egykori pécsi játékos kijelentette: legnagyobb kudarcai a válogatotthoz köthetőek, mert ott egy egész nemzetet képvisel, ráadásul a klubcsapatokkal ellentétben sokára van lehetőség javítani.

A modern futballban Gera szerint a legfontosabb a stabil védekezés, Dárdai Pál szövetségi kapitányi szerepvállalása előtt csak a kudarc jutott osztályrészül a remek játékosnak. Mint elmondta, Dárdai sikere abban rejlett, hogy ismeri a nemzetközi labdarúgást, abban élt, testközelből tapasztalhatta, ráadásul át is tudta adni a játékosoknak a külhonban megszerzett tudást a