Németh Krisztián: ha az első meccs jól sikerül...

Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott csatára tisztában van vele, nincsenek világsztárjaink, a csapatunk ereje az egységben rejlik. A pályafutását világra szóló eredményekkel kezdő labdarúgó szerint, ha a nyitány jó, a folytatás is pozitív lesz.

A 17 éven aluliak eb-jével kezdődött, majd a két évvel idősebbek kontinensviadalával folytatódott Németh Krisztián sokak számára ismert pályafutása. Ez utóbbi tornán harmadik helyezett lett a magyar válogatottal, ami azt jelentette, kijutottak az U20-s világbajnokságra.

"Szerencsére ott is szép eredményt tudtunk elérni" - szerénykedett a vb-bronz után Liverpoolba pallérozódó támadó. "Ha a felnőtt Európa-bajnokságon is pályára tudnék lépni, az lenne a csúcs."

Erre minden esélye megvan a manapság Katarban profisdkodó labdarúgónak. Azzal tisztában van, a nemzeti tizenegyben nincsenek világsztárok, akik eldöntik a meccseket, a csapat ereje az egységben rejlik.

Jóslatokba nem szívesen bocsátkozna, azt viszont bizton állítja, "tisztességgel felkészülünk, mindent beleadva, a legjobb tudásunk szerint fogunk játszani. A norvégok elleni meccs meg kell erősítse bennünk, hogy tudunk ezen a szinten futballozni. Ha az első meccs jól sikerül, nagyon pozitív képet látok magunk előtt" - sugárzott magabiztosságot az M4 Sport kamerája előtt Németh. #veletekvagyunk