Bese Barnabás: hála Garami Józsefnek

Mindössze egyszeres válogatottként utazhat az Eb-re Bese Barnabás az MTK jobb oldali védője, pedig nem is oly rég még a háta közepére kívánta új posztját.

A korábban szélsőként foglalkoztatott labdarúgó Garami Józsefnek és egy kupameccset megelőző sérüléshullámnak köszönhetően került a védelem jobb oldalára. Az idős mesternek tetszhetett, amit ekkor látott, mert a kupában onnantól kezdve mindig abban a pozícióban játszatta, sőt az utolsó két-három bajnokin is védőként számolt, a változtatásra kevésbé hajló Besével.

„Eleinte nagyon nem tetszett a dolog, de most már örülök. Szeretném megköszönni neki, hogy erőltette ezt a dolgot.”

Nem csoda, hogy hálás Garaminak az MTK játékosa, hisz így válogatott lett, mi több, az Eb-keretbe is bekerült. „Minden magyar kissrác, aki lemegy a térre focizni, az arról álmodik, hogy egyszer tagja lehessen a nemzeti csapatnak. Kiskoromban mikor játszottunk a fiúkkal, akkor emlegettük Gera Zoltánt vagy Király Gábort. És most itt vagyok velük, ez nagyszerű érzés” – emelte ki a fiataloknak, így neki is rengeteget segítő tapasztalt társak fontosságát.

A nemzeti tizenegyben németek elleni meccsen debütáló Bese az M4 Sport kamerái előtt hozzá tette: „ha pályára lépek, az egy olyan pillanata, olyan pontja lesz az életemnek, amit sosem fogok elfelejteni.”  #veletekvagyunk