Stieber a rosszabbik lábával is hatalmas gólokra képes

Stieber Zoltán emlékezetes bombagólt rúgott egy éve a Helsinkiben játszott Eb-selejtezőn, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ás győzelmet aratott. A középpályás rosszabbik lábával szerezte a hatalmas találatot, és elmondása szerint képes lehet még ilyen szép gólokra. A szurkolók annak örülnének a legjobban, ha Stieber lába a pénteken rajtoló franciaországi Európa-bajnokságon sülne el.

"Azt gondolom, hogy ez egy ösztönös mozdulat volt" - emlékezett vissza a 27 éves játékos az M4 Sporton a helsinki találatra - "Egy védő kifejelte a labdát, ami odapattant elém. Nem volt időm gondolkodni, nagyon jól eltaláltam a labdát, ami a hálóban kötött ki. Fontos győzelmet arattunk Finnországban, nekem pedig óriási élmény volt, hogy a válogatottban tétmeccsen rúgtam egy ilyen óriási gólt."

Stieber elmondta, hogy a külföldi évek alatt a rosszabbik lábát is sokat használta, beadásokat, lövéseket, rövid és hosszú passzokat is ezzel kellett elvégeznie.  "Azt gondolom, nem csak a támaszkodásra használom a jobb lábamat, és benne vannak ilyen szép gólok" - jelentette ki.

Az elmúlt idényt a Nürnbergben töltő labdarúgó a német klubban nem játszott annyit, amennyit szeretett volna, így nem érezte biztosnak a helyét a válogatottban. "Itt voltam az összetartásokon, de csak akkor voltam biztos benne, hogy az Eb-re készülhetek, amikor a szövetségi kapitány kijelölte az utazó keretet."

Az Eb-vel kapcsolatban a 12-szeres válogatott középpályás így nyilatkozott: "Ha olyan szervezettek leszünk, mint a norvégok elleni pótselejtezőn, és mindenki küzd a másikért, akkor elérhetünk egy szép eredményt, s adott esetben továbbjuthatunk a csoportból." #veletekvagyunk