Schweinsteiger adta meg a kegyelemdöfést az ukránoknak az Eb eddigi legjobb meccsén

A világbajnok német labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ukrajnát Lille-ben, a franciaországi Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

A német válogatott bár meggyőzően kezdte a mérkőzést, az ukránok nem ijedtek meg a világbajnoktól, és Konopljanka már a 4. percben alaposan megtornáztatta Neuert, aki csak komoly nyújtózkodás árán tudta megmenteni csapatát a góltól.

Ugyanezt már nem tudta megtenni az ukránok kapusa, Pjatov, mert a 19. percben Mustafi fejesével Németország megszerezte a vezetést.

A 27. percben Haceridi fejesénél is kellett a Neuer-bravúr…

csakúgy, mint két perccel később Pjatov ébersége: az ukrán kapus Khedira ziccerénél volt résen.

Mihajlo Fomenko együttese mindent megtett az egyenlítésért: a 37. percben Boateng a gólvonalról tisztázott, míg két perc múlva már meg is rezdült Neuer hálója, igaz Jarmolenko gólját les miatt nem adta meg a bíró.


A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, és a 48. percben a sérült Reus helyén játszó Draxler kínálta meg egy komoly lövéssel Pjatovot, majd Kroos lőtt a kapu fölé pár centivel.

A 61. percben a védekező középpályás posztján is veszélyesen játszó Khedira messziről tesztelte az ukrán kapust, aki az egész mérkőzésen lenyűgöző teljesítményt nyújtott..

és még a 87. percben is bemutatott egy bravúrt, mikor Özil ziccerét hatástalanította.

A 92. percben viszont már tehetetlen volt, és a csereként beálló Schweinsteiger Özil átadást követően eldöntötte a mérkőzést.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló:

Németország-Ukrajna 2-0 (1-0)

Lille, Stade Pierre Mauroy, 43 035 néző, v.: Martin Atkinson (angol)
gólszerző: Mustafi (19.), Schweinsteiger (92.)
sárga lap: Konopljanka (68.)

Németország: Neuer - Höwedes, Boateng, Mustafi, Hector - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Draxler (Schürrle, 78.) - Götze (Schweinsteiger, 90.)

Ukrajna: Pjatov - Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk - Szidorcsuk, Sztyepanenko - Jarmalenko, Kovalenko (Zincsenko, 74.), Konopljanka - Zozulja (Szjeleznjov, 66.)

Németország-Ukrajna Eb-csoportmeccs