Détári: "Örüljünk, de még ne mondjuk, hogy Nagy Ádám lesz az új Pirlo"

Jó helyre került Nagy Ádám, akit a Serie A-ban szereplő Bologna szerződtetett, ugyanakkor még korai a magyar labdarúgó-válogatott Eb-felfedezettjét Andrea Pirlóhoz hasonlítani - véli Détári Lajos. Az olasz klub egykori sztárja az m4sport.hu-nak mondta el, hogy mire számíthat a középpályás új csapatánál.

Détári 1990-92 között szerepelt a Bolognában, 42 mérkőzésen 14 gólt szerzett. Az olaszok máig emlékeznek rá, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az ottani újságírók is hívták Nagy Ádámmal kapcsolatban.

"Örüljünk, hogy egy magyar labdarúgó lehetőséget kaphat a Serie A-ban. Tudom, hogy Balogh Norbert a Palermo játékosa, de ő ugye alig szerepelt a csapatában. Óriási szerencse, hogy Nagy Ádám olyan helyre kerül, ahol szeretik a magyarokat. Biztos vagyok benne, hogy számolnak vele a Bolognánál. Az olasz nyelv nem nehéz, az alapokat könnyen el tudja sajátítani" - mondta az egykori világválogatott futballista az m4sport.hu-nak.

Détári ugyanakkor úgy véli, hogy korai még Nagy Ádámot az olaszok klasszisához, Andrea Pirlóhoz hasonlítani. "Még nincs itt az ideje azt mondani, hogy ő lesz az új Pirlo, hiszen az olasz középpályásnak az előrefelé játék a nagy erőssége, míg Ádámnak ebben kell a leginkább fejlődnie" - jegyezte meg.

Toulouse, 2016. június 26. Nagy Ádám a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén a toulouse-i Municipal Stadionban 2016. június 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Toulouse, 2016. június 26.
Nagy Ádám a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén a toulouse-i Municipal Stadionban 2016. június 26-án.
MTI Fotó: Illyés TiborAz egykori 61-szeres válogatott játékos szerint talán jobb lett volna, ha Nagy Ádám még egy évet a Ferencvárosban futballozva fejlődik tovább. "Egyelőre kevés gólpasszt ad és ne felejtsük el, hogy nem rúgott még gólt. Fel kellene vennie még 2-3 kg izmot, a gyorsaságán is kéne javítani. Ezeket biztosan tudják a Bolognánál is, és adnak időt Ádámnak. Fél év múlva már stabil csapattag lehet, de azt is el tudom képzelni, hogy egyből beteszik a kezdőcsapatba" - nyilatkozta Détári, aki jól ismeri Roberto Donadonit, a Bologna vezetőedzőjét, többször is játszott ellene a Serie A-ban.

A bolognai szurkolók egykori kedvence annak idején zökkenőmentesen illeszkedett be  a csapatba. "Tényleg mindenben segítettek. Még arra is odafigyeltek, hogy rétegesen öltözködjek, nehogy megfázzak, hiszen az őszi-téli napok meglehetősen hidegek Bolognában. Kaptam egy gyapjúból készült trikót, amit az ing alatt kellett viselnem."

Kapcsolódó tartalom

Külföldi bajnokságok
Nagy Ádám a Bolognához igazolt