Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madridé a Szuperkupa

M5/MTI
A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid kedden hosszabbítás után 3-2-re nyert az Európa Ligában címvédő Sevilla ellen a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt trondheimi mérkőzésen.

A madridi együttes Marco Asensio távoli góljával előnybe került.

A legutóbbi két kiírásban vesztes andalúziai gárda Franco Vázquez találatával.

Ezt követően Jevhen Konopljanka büntetőjével megfordították a találkozót.

A rendes játékidő ráadásában Sergio Ramos egyenlített.

Majd a hosszabbítás 119. percében Dani Carvajal szerezte a győztes gólt.

A Real így 2002 és 2014 után harmadszor hódította el a trófeát: előbbi alkalommal a Feyenoordot, utóbbin éppen a Sevillát győzte le. A trófea 1973 óta íródó történetében negyedszer fordult elő, hogy két spanyol csapat találkozott egymással, a Sevilla mind a négyszer érintett volt.

Európai Szuperkupa:

Real Madrid-Sevilla 3-2 (1-1, 2-2, 2-2) – hosszabbítás után
Trondheim, Lerkendal Stadion, 21 000 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

Gólszerzők: Asensio (21.), Sergio Ramos (90+3.), Carvajal (119.), illetve F. Vázquez (41.), Konopljanka (72., 11-esből)
Piros lap: Kolodziejczak (94.)
Sárga lap: Carvajal (84.), Asensio (86.), James Rodríguez (93.), illetve Vitolo (39.), Kolodziejczak (90.)

Real Madrid: Casilla – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kovacic (James Rodríguez, 73.), Isco (Modric, 66.) – Asensio, Morata (Benzema, 62.), L. Vázquez

Sevilla: Rico – Pareja, D. Carrico (Rami, 51.), Kolodziejczak – Kiyotake, Iborra (Kranevitter, 74.), F. Vázquez – N’Zonzi – M. Ferreira, Vietto (Konopljanka, 67.), Vitolo

A mérkőzést kihagyta a madridiak támadója, a két évvel ezelőtti mérkőzés két gólját szerző Cristiano Ronaldo. A portugál szélső a házigazda franciák ellen 1-0-ra megnyert döntőben sérült meg az Európa-bajnokságon, emiatt várhatóan csak októberben térhet vissza.

A találkozó tapogatózó játékkal indult, a madridi együttes volt aktívabb támadásban. A fölény a 21. percben érett góllá, amikor Marco Asensio mintegy 27 méterről, középről a jobb felső sarokba tekert a kissé kint álló Sergio Rico felett. Tíz perccel később Kiko Casilla Daniel Carrico távoli lövésénél védett nagyot. Négy perccel a szünet előtt viszont már ő sem tudott segíteni, ekkor ugyanis Franco Vázquez lőtt a 16-oson belül, és a labda utat talált a blokkolni igyekvő védők között a hosszú alsó sarokba. Mindkét gólszerző első tétmeccsén szerepelt csapatában a találkozón.

A fordulás után mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám az újabb találatot a Sevilla szerezte: Vitolo cselezte be magát a Real Madrid 16-osán belülre, ahol elesett Sergio Ramos lábában, az ezért járó büntetőt pedig a csereként nem sokkal korábban beállt Jevhen Konopljanka értékesítette a 72. percben. Már-már úgy tűnt, hogy a Sevilla megnyeri a trófeát, ám Ramos – akárcsak két évvel ezelőtt, a BL-döntőben – a 93. percben egyenlített: két méterről fejelt a kapuba.

A hosszabbításban hamar emberelőnybe került a királyi gárda, amely Ramos révén egy meg nem adott gólt is szerzett. A ráadásban veszélyesebben támadott a Real Madrid, amely a 119. percben Dani Carvajal találatával megnyerte a találkozót.

Noha ezúttal nem játszottak, de a háromszoros aranylabdás Ronaldo és honfitársa, Pepe lettek az első játékosok, akik a BL és az Eb mellett az Európai Szuperkupát is megnyerték ugyanabban az évben. A Sevilla sorozatban harmadszor bukta el az Európai Szuperkupát.

A trófea 1973 óta íródó történetében ez volt a negyedik alkalom, amikor két spanyol csapat találkozott egymással, a Sevilla mind a négy ilyen találkozón érintett volt.

 

További tartalmak