Musorujsag
Élő Eredmények

Storck kihirdette a légiós keretet és nyilatkozott a változásokról

Storck kihirdette a légiós keretet és nyilatkozott a változásokról

MTI
Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn megnevezte azt a 14 külföldön játszó labdarúgót, akire számít a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn.

A magyar válogatott megkezdi a felkészülést a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőre. Bernd Storck szövetségi kapitány bizakodva nyilatkozott az M4 Sportnak:

„Nyolc napot Németországot töltöttem a családommal, aztán ismét munkába álltam. Folyamatosan kerestük az új edzőket a szövetséghez, egy-két szervezeti átalakítást is tervezek. Kipihenten és boldogan várom a következő feladatokat. Célunk az, hogy a szurkolók továbbra is velünk legyenek. Azt a csapategységet kell mutatnunk, mint Franciaországban” – mondta Stocrk, aki a változtatásokról is beszélt.  Természetesen fiatalítanom kell, már csak Juhász Roland és Király Gábor válogatottbeli visszavonulása miatt is, de az Eb miatt is optimista vagyok”.

A vb-selejteő csoportról a szakember a következőképpen vélekedett: „Nehéz csoportunk van. A friss Európa-bajnok Portugáliával, a kieséses szakaszba jutó Svájccal, de említhetném Feröert is, akiknek a játéka nagyon hasonlít az izlandiakéra. Természetes, hogy az Eb után növekednek az elvárások, de realistának kell maradnunk. A munkát már a héten elkezdtük az itthon játszókkal, akik egy lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat. A hétvégén csatlakoznak a légiósaink is hozzánk, akiken elvégezzük majd a fizikai felméréseket és akkor a célegyenesbe fordulunk”.

Király Gábor visszavonulásával a válogatott kapujába is új játékost kell keresni: „A napokban nyilvánosságra hozzuk, hogy kiket fogunk behívni, és aki a legjobb benyomást teszi, az fog védeni.”

A mester nyilatkozott Nagy Ádám és Dzsudzsák Balázs klubváltásáról is: „Ádám és Balázs igazolását is pozitívan ítélem meg. Egy fiatal játékos számára remek, ha külföldön, egy nívós bajnokságban bizonyíthat, míg Balázs esetében fontos, hogy egy olyan klubbot talált, ahol játszhat és megbecsülik. Általánosságban mégis kicsit keserédesen tudok erről a traszfer szezonról beszélni. Nem tudtunk annyi játékost külföldre eladni, mint vártuk a sikeres Európa-bajnokság után, pedig a játékosokban a potenciál megvan, egyszerűen a keresletnek voltunk a híján.”

Fontos újdonsággal  találkozhatunk hamarosan, ugyanis tervek szerint lesz lehetőség bérletet váltani a válogatott mérkőzéseire a jövőben.

A szövetség honlapja kiemeli, hogy a névsorban szereplő légiósok közül csak és Kalmár Zsolt nem volt tagja a nyári franciaországi Európa-bajnokságot megjárt magyar csapatnak.

Megyeri Balázs - MTI Fotó: Illyés Tibor Megyeri Balázs – MTI Fotó: Illyés Tibor

„Nem szeretnék sokat változtatni a kereten, de azért vannak régi-új játékosok is az együttesben” – mondta Bernd Storck, aki elsősorban Kalmár Zsolt visszatérését emelte ki. „A többieket is folyamatosan figyelemmel kísérjük, mindenki jó munkát végez a klubjában, bízom benne, hogy a felkészülés végeztével jó állapotban várják az első vb-selejtezőt.”

Kalmár Zsolt - fotó: MTI/EPA/Andrew Paton Kalmár Zsolt – fotó: MTI/EPA/Andrew Paton

A magyar válogatottnál számításba vett, itthon játszó labdarúgók hétfőn kezdték meg ötnapos összetartásukat Telkiben.

A 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatnak első fordulójában a magyar együttes szeptember 6-án lép pályára Feröer-szigetek vendégeként.

A magyar válogatott keret légiósai:

Kapusok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig, német), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, német)

Mezőnyjátékosok:
Bese Barnabás (Le Havre, francia), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda, egyesült arab emírségekbeli), Guzmics Richárd (Wisla Kraków, lengyel), Kádár Tamás (Lech Poznan, lengyel), Kalmár Zsolt (RB Leipzig, német), Kleinheisler László (Darmstadt, német), Nagy Ádám (Bologna, olasz), Németh Krisztián (al-Garafa, katari), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa, lengyel), Stieber Zoltán (Kaiserslautern, német), Priskin Tamás (Slovan Bratislava, szlovák), Szalai Ádám (Hoffenheim, német)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A magyar válogatott Gera nélkül készül
Három labdarúgó sérülés miatt kikerült a Telkiben edzőtáborozó magyar válogatott keretéből, két játékost viszont utólag hívott be Bernd Storck szövetségi kapitány.
Magyar futball
Kell az önkritika az olimpia után
Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója azt mondta, néhány sportágnak, szövetségnek és egyesületnek érdemes lesz önkritikát gyakorolnia a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokat követően.
Sportok
Szerda reggel érkezik Budapestre az aranygép
Szerdán reggel érkezik Budapestre az úgynevezett aranygép, amellyel hazatérnek azok a magyar sportolók, akik még a Rio de Janeiró-i olimpia helyszínén tartózkodnak.
Sportok
Így látták az olimpiát a világon
A helyi és a nemzetközi sajtó felemásan értékelte a riói olimpiát, s a játékok vasárnapi záróünnepségét is a hétfőn megjelent beszámolókban.
Sportok
Nagy Ádám pozitív fogadtatása
Pályafutása első élvonalbeli olasz bajnokija után a La Gazzetta dello Sport elismerően írt Nagy Ádámról, a Bologna labdarúgójáról.
Külföldi futball