Musorujsag
Élő Eredmények

Így tesztelték a magyar válogatott focistáit

m4sport.hu
A Testnevelési Egyetem Csörsz utcai pályáján estek át fizikai felmérésen a magyar labdarúgó-válogatott kerettagjai.

Szerda délelőtt a dr. Koltai Jenő Sportközpontban tartott fizikai felmérést a válogatott stábja a Telkiben edzőtáborozó kerettagoknak. A keret tagjainak ezúttal egyszerű feladatuk volt, a 400 méteres rekortánon kellett futniuk, a különböző gyorsasággal teljesített etapok között pedig vérmintát adtak, amiből a tejsavszintjüket lehet kiolvasni. Az így nyert információk rendkívül hasznosak a szakmai stáb számára, mert ezzel a módszerrel minden labdarúgóról kideríthető, hogy milyen az aktuális fizikális állapota – írják a Magyar Labdarúgó Szövetség(mlsz.hu) honlapján.

Bernd Storck a felmérés alatt elmondta, nagyon fontos, hogy számokkal alátámasztott információkat kapjon. A tejsavszint és a pulzusszám megfigyelésével pontos adatokhoz jutnak a játékosok fizikai állapotával kapcsolatban, és az is megállapítható, melyik labdarúgó milyen gyorsan képes regenerálódni egy nagyobb terhelést követően.

A csapatot meglátogatta Henning Berg, a Videoton FC vezetőedzője, aki hosszasan elbeszélgetett Bernd Storckkal.

– Minden edző, minden klub a saját útját járja, a saját felmérési módszereit alkalmazza. A legfontosabb, hogy ezeknek a különböző módszereknek megtaláljuk a közös nevezőit és a rendelkezésünkre álló információkat egymással kompatibilissé tegyük, mert így tudjuk csak igazán hatékonyan segíteni egymás munkáját ezen a területen is – fogalmazott a szövetségi kapitány az mlsz.hu-n.
A nemzeti csapatnál számításba vett, itthon játszó labdarúgók hétfőn kezdték meg ötnapos összetartásukat Telkiben. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőre készül, amelyet szeptember 6-án rendeznek Tórshavnban.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="587410"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Tesztelték a válogatott focisták fizikumát
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/08/D_SOS201608240111-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A magyar válogatott Gera nélkül készül
Három labdarúgó sérülés miatt kikerült a Telkiben edzőtáborozó magyar válogatott keretéből, két játékost viszont utólag hívott be Bernd Storck szövetségi kapitány.
Magyar futball