Musorujsag
Élő Eredmények

Újra motorzajtól lesz hangos a Hungaroring

mti
Izgalmas versenyekre számíthatnak azok a szurkolók és rajongók, akik kilátogatnak a hétvégén a Hungaroringre, a német túraautó-bajnokság (DTM) idei szezonjának magyarországi állomására, amelyen akár bajnokavatásra is sor kerülhet.

A 2014-es bajnok és abban az évben a mogyoródi pályán is győztes Marco Wittmann, a BMW német versenyzője 170 ponttal áll az élen két fordulóval a sorozat mostani idényének vége előtt, s ha számára kedvezően alakulnak az eredmények, akár már most, a Hungaroringen megnyerheti pályafutása második DTM-bajnoki címét.

Az esemény csütörtökön rendezett budapesti sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a mogyoródi létesítménynek kifejezetten jól sikerült az idei szezonja és a Forma-1-es Magyar Nagydíjon túlszárnyalták az előző évi bevételt.
Szeretnénk ezt a sikeres szezont egy tökéletesen lebonyolított DTM-hétvégével lezárni” – tette hozzá a sportvezető.

A Hungaroringen a körrekordot tartó Nico Müller, az Audi német pilótája hangsúlyozta, hogy a mogyoródi az idény egyik legjobb pályája, amelyen nagy kihívás lesz most a számukra, hogy a pályát a mostani szezonra újra aszfaltozták.

A bajnoki pontversenyben negyedik brit Jamie Green (Audi) kiemelte, elégedett a szezonjával, s a hétvégén a legfőbb feladata az lesz, hogy megismerje a Hungaroringet, melyen korábban még nem versenyzett.

A 2011 és 2013 között 58 Forma-1-es futamon rajthoz álló, s az összetettben jelenleg ötödik skót Paul di Resta (Mercedes) arról beszélt, hogy Magyarország és Budapest a sorozat egyik legkellemesebb helyszíne, ahol mindig szenvedélyes szurkolótábor várja a különböző sorozatok versenyzőit.

Di Restán kívül a mezőnyből még a BMW-t vezető Timo Glock neve lehet ismerős a Forma-1-et követőknek, a német pilóta 2004-ben beugróként debütált a Jordan színeiben, majd 2008-tól 2012-ig szerepelt az elitkategóriában, s 91 futamon háromszor állhatott dobogóra.

A pilóták a versenyautóikkal érkeztek a sajtótájékoztató helyszínére, a Városligeti Műjégpályához, majd a rendezvényt követően rendőrségi felvezetés mellett behajtottak Budapest belvárosába, ahonnan ismét a Hősök teréhez, onnan pedig a Hungaroringre érkeztek vissza.

A mogyoródi versenyhétvégén három betétsorozat programjai is várják a nézőket: az Audi TT Cup márkakupa mellett a Porsche Platinum GT3 kupa, valamint a többek között Maseratikat, McLareneket, Aston Martinokat, Porschékat, BMW-ket és Lotusokat felvonultató GT4 Európa Kupa versenyeit is megrendezik.

Pénteken szabadedzéseket bonyolítanak le minden kategória résztvevői számára, majd szombaton a DTM első időmérő edzésére 12.35 órakor kerül sor, a versenyt pedig 14.58-tól rendezik. Vasárnap 12.50 órától újabb időmérő edzés, majd 15.13-tól a hétvége második DTM-versenye következik.

A MTVA nyereményjátékán páros belépőt nyerhetnek a mogyoródi DTM-versenyhétvégére. A játékszabályzathoz kattintson ide.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nyerjen jegyet a DTM hungaroringi futamára!
Az MTVA nyereményjátékán a szerencsések páros belépőket nyerhetnek a mogyoródi DTM-versenyhétvégére. A nem mindennapi lehetőséghez csupán egy kérdésre kell jól válaszolniuk a játékban résztvevőknek.
M4 - Lelátó