Musorujsag
Élő Eredmények

A Debrecen visszatért a győzelmi ösvényre, a Diósgyőr továbbra is bukdácsol.

MTI
A sereghajtó Diósgyőr 3-1-re kikapott a vendég Debrecentől a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában. A hajdúságiak két elveszített találkozó után nyertek ismét, a borsodi együttes pedig immár kilenc mérkőzés óta nyeretlen.

Az első félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, ezután azonban ellenfele fölé kerekedett a Debrecen, amely jobban futballozott, mint a hazai csapat, s 10 perc alatt kétszer is betalált a vendéglátók kapujába. A Diósgyőr a félidőig nem tudott válaszolni a hajdúságiak találataira, így a szünetben Horváth Ferenc vezetőedző mindhárom cserelehetőségét kihasználta.

Fordulás után nagy lendülettel folytatta a mérkőzést a hazai együttes, amely egy tizenegyesből hamar szépített, s ezt követően is lendületben maradt, ráadásul a DVSC megfogyatkozott, mivel Brkovicot a második sárga lapja után kiállította a játékvezető az 59. percben. A hajrához közeledve aztán alábbhagytak a DVTK-rohamok, miközben a vendégek emberhátrányban az eredmény megőrzésére törekedtek. Előbb azonban a hazaiak is megfogyatkoztak, majd a DVSC harmadik góljával végképp eldöntötte a mérkőzést.

OTP Bank Liga,
11. forduló:

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 1-3 (0-2)
Diósgyőr, 4654 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Novothny (57., 11-esből), illetve Holman (27.), Szakály P. (37.), Tőzsér (88.)
kiállítva: Tamás (87.), illetve Brkovic (59.)
sárga lap: Dausvili (59.), Novothny (60.), illetve Brkovic (19., 59.), Könyves (56.), Bobko (75.)

DVTK:
Rados – Eperjesi (Vela, a szünetben), Lázár P., Lipták, Tamás – Oláh, Dausvili, Delgado (Bognár, a szünetben), Elek – Makrai, Bacsa (Novothny, a szünetben)

DVSC:
Danilovic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Bobko – Filip, Tőzsér – Szakály P., Holman (Mészáros K., 87.), Könyves (Nagy Z., 68.) – Horváth Zs. (Castillion, 68.)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Négy góllal javított a Vasas
A listavezető Vasas FC hazai pályán 4-0-ra legyőzte az újonc Mezőkövesd együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában.
Magyar futball
Böde nélkül áll fel a Fradi a derbin
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak elmondta, hogy mit vár csapatától az Újpest ellen a szombati derbin, amely 20:30-kor kezdődik a Groupama Arénában. A zöld-fehérek dolgát nehezíti, hogy nélkülözni kénytelenek gólerős támadójukat, Böde Dánielt, aki sérüléssel bajlódik. A derbit az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, a felvezető műsor 20 órakor kezdődik.
Magyar futball