A döntetlenspecialista Újpest ezúttal a Mezőkövesddel osztozkodott a pontokon

A Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el Kecskeméten az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában, szombaton.

Az első félidő összességében kiegyenlített játékot hozott, valamivel mégis veszélyesebbnek tűnt a Mezőkövesd, amely egy lesgólig ugyan eljutott, de a vezetést a sok helyzete ellenére nem sikerült megszereznie. Az Újpest kevésbé tudott kezdeményezni, lehetőség így is adódott a lila-fehér csapat előtt, de a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után hamar tizenegyeshez jutott az Újpest, a büntető pedig Andric magabiztosan értékesítette. Nem kellett azonban sokat várni a vendégek válaszára, négy perc telt el ugyanis, amikor Pauljevic egyenlített. Bár a lefújásig még mindkét együttesnek voltak gólszerzési lehetőségei, a kapuba találni egyiknek sem sikerült.

A fővárosi lila-fehérek a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt játsszák hazai meccseiket Kecskeméten.

A pontosztozkodás azt is jelenti, hogy az Újpest immár sorozatban kilenc, a Mezőkövesd pedig egymás után hét találkozón nem talált legyőzőre.


OTP Bank Liga,

17. forduló:

Újpest FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (0-0)
Kecskemét, 700 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Andric (51., 11-esből), illetve Pauljevic (55.)
sárga lap: Windecker (42.), illetve Pauljevic (62.), Tujvel (91.)

Újpest:
Banai - Heris, Windecker, Kecskés, Mohl - Cseke, Bardhi (Nagy T., 69.) - Balázs B., Balogh, Andric - Lázok (Perovic, 69.)

Mezőkövesd:
Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Mevongou - Kink (Tóth, 79.), Molnár (Vosahlik, 87.), Hegedűs (Bacelic-Grgic, 54.), Pauljevic - Strestík

A mérkőzést követően a két vezetőedző, Nebojsa Vignjevics és Pintér Attila is értékelte a látottakat: