Musorujsag
Élő Eredmények

A döntetlenspecialista Újpest ezúttal a Mezőkövesddel osztozkodott a pontokon

MTI
A Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el Kecskeméten az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában, szombaton.

Az első félidő összességében kiegyenlített játékot hozott, valamivel mégis veszélyesebbnek tűnt a Mezőkövesd, amely egy lesgólig ugyan eljutott, de a vezetést a sok helyzete ellenére nem sikerült megszereznie. Az Újpest kevésbé tudott kezdeményezni, lehetőség így is adódott a lila-fehér csapat előtt, de a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után hamar tizenegyeshez jutott az Újpest, a büntető pedig Andric magabiztosan értékesítette. Nem kellett azonban sokat várni a vendégek válaszára, négy perc telt el ugyanis, amikor Pauljevic egyenlített. Bár a lefújásig még mindkét együttesnek voltak gólszerzési lehetőségei, a kapuba találni egyiknek sem sikerült.

A fővárosi lila-fehérek a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt játsszák hazai meccseiket Kecskeméten.

A pontosztozkodás azt is jelenti, hogy az Újpest immár sorozatban kilenc, a Mezőkövesd pedig egymás után hét találkozón nem talált legyőzőre.

OTP Bank Liga,

17. forduló:

Újpest FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (0-0)
Kecskemét, 700 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Andric (51., 11-esből), illetve Pauljevic (55.)
sárga lap: Windecker (42.), illetve Pauljevic (62.), Tujvel (91.)

Újpest:
Banai – Heris, Windecker, Kecskés, Mohl – Cseke, Bardhi (Nagy T., 69.) – Balázs B., Balogh, Andric – Lázok (Perovic, 69.)

Mezőkövesd:
Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Mevongou – Kink (Tóth, 79.), Molnár (Vosahlik, 87.), Hegedűs (Bacelic-Grgic, 54.), Pauljevic – Strestík

A mérkőzést követően a két vezetőedző, Nebojsa Vignjevics és Pintér Attila is értékelte a látottakat:

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Legyőzte a listavezetőt a Honvéd
A listavezető Vasas FC 2-1-re kikapott a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 17. fordulójában.
Magyar futball
Kötelező győzelmet aratott a Fradi
A címvédő Ferencváros az esélyeknek megfelelően két góllal legyőzte a Groupama Arénában a sereghajtó Gyirmót együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 17. fordulójában.
Magyar futball
Már nem kieső a Diósgyőr
A Diósgyőri VTK szombaton 2-0-ra legyőzte a vendég Paksot Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.
Magyar futball
A Videoton törleszteni készül az MTK ellen
Az OTP Bank Liga 17. fordulójában a bajnokság második helyén álló Videoton labdarúgócsapata a tabellán kilencedik MTK-t fogadja, amelynek visszavágna a 6. fordulóban elszenvedett 1-0-ás verségért. A találkozó érdekessége, hogy a két klub 94 alkalommal csapott össze egymással a magyar élvonalban, melyből 37-szer a budapesti, 37- szer pedig a székesfehérvári együttes győzött. Egyedül a gólarány az, ami a Videotonnak kedvez, a fehérvári csapat 141-szer talált be az MTK kapujába, míg a kék-fehérek 116-szor voltak eredményesek.
Labdarúgás
Döntött a CAS az Újpest ügyében
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken elutasította az Újpest FC labdarúgóklub fellebbezését, így a lila-fehérek jövő nyárig nem igazolhatnak új játékost.
Magyar futball
Megelőzné szombati ellenfelét az Újpest
Az Újpest labdarúgó-csapata hat mérkőzés óta tartó döntetlenszériát tört meg az OTP Bank Liga előző fordulójában, miután egy hajrágóllal győzött Gyirmóton. Szombaton a másik újoncot, a Mezőkövesdet fogadják Kecskeméten a lila-fehérek. Az újpesti esélyekről Nebojsa Vignjevic vezetőedző, valamint a játékosok közül Balázs Benjamin nyilatkozott az M4 Sportnak, míg mezőkövesdi részről Pintér Attila és Marek Strestik beszélt.
Magyar futball