Musorujsag
Élő Eredmények

Conte Chelsea-je egy győzelemre a Premier League-csúcstól

mti
A listavezető Chelsea sorozatban a 13. győzelmét aratta az angol labdarúgó-bajnokságban, melynek 19. fordulójában a Stoke City csapatát fogadta.

Az eseménydús összecsapáson Gary Cahill szerzett vezetést fejesből az első félidő hajrájához közeledve, de a szünet után gyorsan egyenlített a Stoke Bruno Martins Indi jóvoltából. Nem sokkal később Willian, majd Peter Crouch egyenlítése után ismét ő lőtt a vendégek kapujába. Második találata előtt Cesc Fábregas adta neki a labdát, ezzel a spanyol már 100 gólpassznál jár a Premier League-ben, amivel – Ryan Giggs, Franck Lampard és Wayne Rooney mögött – a negyedik ebben a rangsorban. Fábregas az első gól előtt is előkészítő volt. A 4-2-es végeredményt a góllövőlistát már 14 találattal vezető Diego Costa állította be.

Antonio Conte és Diego Costa - fotó: EPA/Hannah McKay Antonio Conte és Diego Costa – fotó: EPA/Hannah McKay

A Chelsea az újabb sikerével egy győzelemre van attól, hogy beállítsa az 1992 óta létező Premier League csúcsát, amelyet 2002 februárja és augusztusa között az Arsenal állított fel 14 egymás után megnyert találkozóval.

A Manchester United egygólos hátrányból fordított 2-1-re a Middlesbrough-val szemben, míg a Burnley Sunderland feletti 4-1-es sikeréből Andre Gray mesterhármassal vette ki a részét.

Premier League, 19. forduló:
Chelsea-Stoke City 4-2 (1-0)
Manchester United-Middlesbrough 2-1 (0-0)
Burnley-Sunderland 4-1 (1-0)
Leicester City-West Ham United 1-0 (1-0)
Southampton-West Bromwich Albion 1-2 (1-1)
Swansea City-Bournemouth 0-3 (0-2)
később:
FC Liverpool-Manchester City 18.30
pénteken játszották:
Hull City-Everton 2-2 (1-1)
vasárnap játsszák:
Watford-Tottenham Hotspur 14.30
Arsenal-Crystal Palace 17.00

További tartalmak