Musorujsag
Élő Eredmények

Májusban érkezik a NOB Budapestre

MTI
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a pontos időpontokat, hogy illetékes testülete mikor látogat a 2024-es nyári játékokra pályázó városokba, s ez alapján Budapestet május 10-12-én vizsgálják majd.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap arról számolt be szombaton, hogy a NOB értékelő bizottsága elsőként – április 23-25-én – Los Angelesbe látogat, és ezt követően érkezik majd a magyar fővárosba. A harmadik kandidáló várost, Párizst május 14-16-án veszi szemügyre a testület. A NOB arról is döntött, hogy a pályázó városok július 11-12-én tartják majd meg technikai prezentációjukat Lausanne-ban.

Ez a két esemény azért kiemelkedően fontos, mert a kandidálóknak csupán három alkalommal van lehetőségük részletes prezentációban bemutatni az elképzeléseiket: a NOB értékelő bizottságának látogatásakor, a lausanne-i technikai prezentáción, valamint szeptemberben, a limai helyszínkijelölő kongresszuson. A NOB szeptember 13-án dönt a 2024-es olimpia és paralimpia helyszínéről.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Öttusaközponttá tennék Székesfehérvárt
A tervek szerint 2020-ig elkészül a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia, amelyre a kormány döntése értelmében 2,5 milliárd forintot költenek - mondta el Bretz Gyula, a magyar szövetség elnöke a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának pénteki évértékelő rendezvényén.
Öttusa
Hosszú Katinka elforgatta a Tüske uszoda pályáit
Hétfő óta hosszában vannak kialakítva a pályák a Tüskecsarnok Uszoda 50 méteres medencéjében. Addig keresztben voltak besávozva, hogy ne tíz, hanem húsz - igaz rövidebb - pályán edzhessenek az úszók. Az átalakítást Hosszú Katinka kérte, aki a Komjádi Uszoda felújítása miatt ettől a héttől a Tüskében edz, az ő edzéstervét azonban 50 méteres medencére írták, így a keresztbesávozás neki nem volt megfelelő.
Úszás
A Komjádi Uszoda lesz a nyári vizes vb edzőközpontja
Június közepére készül el a szinte teljesen átépített Komjádi Uszoda, amely a nyári vizes világbajnokság edzőközpontja lesz. Ezt Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője jelentette ki azon a sajtóbejáráson, amelyen Seszták Miklós fejlesztési miniszter elmondta, Bienerth Gusztávot támogatná a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi elnökválasztásán.
Sportok