Musorujsag
Élő Eredmények

Meredek szabályötletek Szalai Ádámék edzőjétől

m4sport.hu
Meglepő szabálymódosítási javaslatokkal állt elő Julian Nagelsmann, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim vezetőedzője.

A Szalai Ádámot is foglalkoztató csapat az előkelő ötödik helyen zárta az évet, de a 29 éves tréner a téli szünetben is gondoskodott arról, hogy beszéljenek a klubról.

Nagelsmann legmeredekebb ötlete, hogy a taktikai szabálytalanságokat szankcionálják ötperces kiállítással. „Rajtam egyáltalán nem segít, ha az ellenfél játékosa sárga lapot kap a taktikai szabálytalanság után, aztán majd valamikor ki kell hagynia egy meccset. A játékvezető ott azonnal küldje ki a vétkest öt percre“ – nyilatkozta a fiatal edző a Heilbronner Stimme című újságnak.

Julian Nagelsmann - fotó: EPA/Hasan Bratic Julian Nagelsmann – fotó: EPA/Hasan Bratic

A tréner javaslatai itt nem érnek véget. Azt is szeretné, ha többet lehetne cserélni egy meccsen. „A keretek egyre bővebbek lesznek, viszont ha csak háromszor cserélhetsz, edzőként sok elégedetlen játékosod lesz, ráadásul így eléggé behatároltak a lehetőségeid, hogy belenyúlj a mérkőzés alakulásába.“

Minden idők legfiatalabb Bundesliga-vezetőedzője ezen kívül bevezetné az időkérést, javaslata szerint mindkét csapat félidőnként egyszer élhetne ezzel a lehetőséggel, továbbá azt is szorgalmazza, hogy a videóelemzések kikéréséről ne a bírók, hanem a trénerek dönthessenek.

További tartalmak