Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádám a jó bolognai legfontosabb összetevője

Nagy Ádám a jó bolognai legfontosabb összetevője

m4sport.hu | Szerző: Major Máté
Nagy Ádám 2016 júliusában igazolt a Ferencvárostól az olasz élvonalban szereplő Bologna csapatához, ahova öt évre írt alá a 21 esztendős labdarúgó. Sikerült alapemberré válnia új klubjában, azonban Roberto Donadoni vezetőedző már többször hibázott vele kapcsolatban, most nézzük milyen bakikat követett el az olasz mester.

A fiatal középpályás 2016. augusztus 21-én mutatkozott be a Serie A-ban a Crotone ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen és az első fordulót követően az Il Messaggero című lap beválasztotta a tizenegy legsikeresebben bemutatkozó játékos közé. Azóta jó teljesítményével és intelligens játékával – amit labda nélküli helyezkedése is igazol -, belopta magát a Bologna-szurkolók szívébe, akik decemberben a hónap játékosának választották a Fradi korábbi futballistáját.

Donadoni vezetőedző azonban elkövetett Nagy Ádámmal kapcsolatban néhány hibát, amelyek végzetesek voltak az olasz csapat számára, ugyanis amikor nem játszott, rendre kikapott a húszcsapatos bajnokság 15. helyén tanyázó együttes.

– 11. forduló, Bologna – Fiorentina 0-1  (Nagy nem játszott)

– 14. forduló, Bologna – Atalanta 0-2  (Nagy nem játszott)

– 15. forduló, Udinese – Bologna 1-0  (Nagy nem játszott)

– 19. forduló, Juventus – Bologna 3-0  (Nagy nem játszott)

A Serie A összecsapásaiból eddig 19 fordulót rendeztek, ezekből a tizenötszörös magyar válogatott középpályás tizenhárom alkalommal kapott helyet a kezdőben és öt győzelem, valamint öt döntetlen mellett csupán három vereséget könyvelhetett el a Bologna. Azokban az esetekben, amikor Donadoni mester kihagyta a csapatból, még pontot sem sikerült szereznie az olasz klubnak, így ha a siker receptjét keresik, nem kell sokáig kutakodni, csak játszatni kell Nagy Ádámot.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A magyar válogatott védő Kínában folytatja
Guzmics Richárd biztosan Kínában folytatja pályafutását, ezt új klubja, a Jenpien Funde sem rejti véka alá, a TransferMarkt China Twitter-oldalán is tényként kezelik. A magyar válogatott védő 2014-ben igazolt a Haladástól a Wisla Krakówba, ahol alapembernek számított, 2012 óta pedig huszonkétszer ölthette magára a nemzeti együttes mezét.
Külföldi futball
Dzsudzsák duplázott a kupanegyeddöntőben
A Dzsudzsák Balázzsal a kezdőben felálló az al-Vahda 6-0-ra nyert a címvédő al-Dzsazíra ellen az Egyesült Arab Emírségek kupasorozatának negyeddöntőjében. A magyar válogatott szélső két góllal vette ki a részét a kiütéses győzelemből.
Külföldi futball
Itt szavazhat az Év góljára
A január 12-i M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán díjazzák az Év gólját is, ahhoz azonban, hogy kiderüljön, melyik lesz az, az Önök segítségére van szükség. Az Év gólját ugyanis a szurkolók választják meg, a szavazók között pedig egy páros belépőt sorsolunk ki a gálára.
M4 - Lelátó