Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Távozik a Mercedestől Paddy Lowe!

Mercedes
A Mercedes reagált az egyre hangosabb pletykákra, s hivatalosan is megerősítette, Paddy Lowe technikai vezető távozik a csapatuktól.
Paddy Lowe (Fotó: Moy / XPB Images) Paddy Lowe (Fotó: Moy / XPB Images)

Kedden több forrás is kész tényként számolt be arról, hogy Paddy Lowe nem hosszabbította meg szerződését a Mercedesszel, s elhagyja a csapatot, most a németek hivatalos közleményben adták hírül a brit távozását. A bajnokcsapat megköszönte az elmúlt három és fél év munkáját Lowe-nak, s egyúttal jelezte, volt szakemberük mostantól kényszerpihenőjét tölti.

„Fantasztikus sikereket értem el, és nagyon élveztem az elmúlt három és fél évet a Mercedesnél, ahol rendkívüli emberekkel dolgozhattam együtt. Most várom a következő nagy kihívást, és minden jót kívánok a Mercedesnek” – nyilatkozta a búcsúzó Lowe.

„Paddy fontos szerepet játszott az elmúlt három és fél év sikereiben, szeretnénk köszönetet mondani neki, hogy közreműködött a Mercedes történetének e jelentős időszakában” – mondta Toto Wolff sportigazgató. Egyúttal hangsúlyozta: „A Forma–1-ben a siker nem az egyénekről szól, hanem egy szervezet mélységéről, erejéről, technikai rátermettségéről. Rendelkezünk elég tehetséggel ahhoz, hogy az elmúlt évek sikereit folytatni tudjuk, és erre építhetünk 2017-ben és azután.”

A csapat jelezte, kiforrott technikai csapatukban más változások nincsenek, azaz Aldo Costa mérnökigazgatóként, Mark Ellis teljesítményigazgatóként, Rob Thomas vezető műveleti igazgatóként, Geoff Willis pedig technológiai igazgatóként folytatja munkáját.

Paddy Lowe és Nico Rosberg (Fotó: xpbimages.com) Nico Rosberg után Paddy Lowe is búcsút intett a Mercedesnek (Fotó: xpbimages.com)

A technikai igazgatói pozíciót (bár Lowe hivatalosan technikai csapatfőnök volt) várhatóan a múlt nyáron a Ferraritól távozó James Allison veszi át, aki azonban Lowe-hoz hasonlóan a korábbi szerződésében foglalt kötelezettségének megfelelően kényszerszabadságon van. A BBC úgy tudja, Allison már hónapokkal ezelőtt aláírta megállapodását a Mercedesszel, ám a szakember érkezésére még így is több hónapot várniuk kell. Ő várhatóan kevesebb fizetést fog kapni, mint Lowe eddigi 3 millió angol fontra becsült keresete, amely beszámolók szerint feszültségforrás volt közte és a Mercedes között.

Lowe minden valószínűség szerint a Williamsnél folytatja pályafutását, ám a grove-iakkal egyelőre nem állapodtak meg. A Mercedes mindazonáltal nem véletlenül hangsúlyozta közleményében, hogy Lowe most szünetet kénytelen tartani: úgy tudni, a Williams a brit korábbi elengedését és munkába állásának engedélyezését is kéri a Mercedestől a Nico Rosberg utódjának kiszemelt Valtteri Bottas elengedéséért cserébe.

A Mercedes közleményében jelezte, hamarosan több információkat is közölnek a további változásokról.

További tartalmak