Musorujsag
Élő Eredmények
 

Roberto Baggio szerint még mindig Totti a legjobb

Az egykori klasszis olasz labdarúgó, Roberto Baggio a Juventusban és a Fiorentinában is lát egy-egy utódjelöltet a Francesco Totti utáni időszakra.

Roberto Baggio az olasz bajnokságban szereplő játékmesterekről beszélt. Három játékost emelt ki, kettőt korábbi csapataiból, és egy olyat, akivel még együtt is játszott.

"Francesco Totti minden elismerést megérdemel, aki még mindig el tud dönteni egy-egy meccset, márpedig ez negyven évesen egyáltalán nem könnyű" - nyilatkozta a 37 évesen visszavonuló Baggio az olasz sportnapilapnak, a La Gazzetta dello Sportnak.

Francesco Totti (balra)Roberto Baggio (jobbra) Fotó: Reuters Francesco Totti (balra)és Roberto Baggio még egymás ellen is játszott az olasz első osztályban. Fotó: Reuters



Az új generáció tagjai közül két játékost emelt ki a játékosként hajviselete miatt "Copfocska" becenévvel illetett treaquartista (az olasz fociban a klasszikus tízes, azaz a csatárok mögött játszó játékmester pozícióját nevezik így). "Paulo Dybala a jövő. nagy tehetség, aki még rengeteget fejlődhet. Aztán ott van Federico Bernardeschi: tehetséges, de sok tapasztalatra van szüksége, és higgadtabbnak kell lennie. Minőségi focista, de türelemre van szüksége" - beszélt Baggio a Juventus 23 éves argentin, valamint a Fiorentina 22 éves játékosáról. A 49 éves Baggio profi labdarúgóként sorrendben a Fiorentina, a Juventus, az AC Milan, a Bologna, az Internazionale és a Brescia csapataiban szerepelt.

Roberto Baggio szerint Paulo Dybala (jobbra) az olasz első osztály egyik legjobbja. Fotó: EPA/MATTEO BAZZI