Szombathelyről erősített az MTK

A korábban a Budapest Honvédban, a Győrben és a Haladásban is szereplő Leandro Martínez lehet Torghelle Sándor új támasza.

Az argentin születésű, korábbi olasz U20-as születésű játékos középpályásként, szélsőként és csatárként is bevethető, és Szombathelyről, a Swietelsky Haladástól érkezik a fővárosba fél évre, kölcsönbe, vételi opcióval.

A 27 éves Martínez 2013-ban érkezett Magyarországra, megfordult a Budapest Honvédban, az ETO FC Győrben, a Haladásban, majd 2016 nyarán az olasz A.S. Lucchese csapatához került, ahol 11 találkozón szerepelt. Az OTP Bank Ligában 65 mérkőzésen 21 gólt szerzett.

"Sokat tudok az MTK hagyományairól - nyilatkozta az MTK honlapján Martínez, aki Kispesten Davide Lanzafamével még egy bünettő elvégzésén is összeveszett. - Fantasztikus a megnyert huszonhárom bajnoki cím, rendkívül büszke vagyok arra, hogy ilyen tradíciókkal rendelkező klubhoz csatlakozhatok. Remélem, hogy hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, ha kell, akkor gólokkal, de alapvetően a játékommal.

Domonyai László klubigazgató ezt mondta az új igazolásról: "Leo Martinez olyan játékos, aki már bizonyított Magyarországon, tehát nem ismeretlen labdarúgó érkezik hozzánk. A tabellán pillanatnyilag elfoglalt helyezésünk azt kívánja, hogy erősítsünk a csapaton. Elképzelésünk szerint új szerzeményünk beváltja a hozzá fűzött reményeket, és góljaival segíti az MTK Budapestet céljai elérésében."

Hétfőn az MTK legfőbb góllövője, Torghelle Sándor is a támadósor megerősítésének szükségességéről nyilatkozott.