Leszólta a világelsőt a teniszlegenda

John McEnroe nincs túl jó véleménnyel a női teniszvilágranglistát vezető Angelique Kerberről.

Az 57 éves legenda úgy véli, hogy a német teniszező nem sokáig fogja vezetni a rangsort. „Nem nézem ki belőle, hogy sokáig első marad. A világelsőséget megvédeni egy teljesen más kihívás. Most Kerber az üldözött, mindenki őt akarja legyőzni, ellene mindenki különösen motivált“ - nyilatkozta a Sport Bildnek.

Taróczy Balázs és John McEnroe a 2008-as Tennis Classics sajtótájékoztatóján - MTI Fotó: Illyés Tibor Taróczy Balázs és John McEnroe a 2008-as Tennis Classics sajtótájékoztatóján - MTI Fotó: Illyés TiborAz egyéniben hét, párosban kilenc, vegyes párosban egy Grand Slam-győzelmet szerzett McEnroe azt is bevallotta, soha nem gondolta volna, hogy Kerber valaha is felér a rangsor csúcsára. „Tényleg meglepett. Mindig is tiszteltem a küzdőszellemét és az aktivitását a pályán, képes arra, hogy belemásszon az ellenfél fejébe. De nem elég nagy játékos és a szervái sem jók.“

Angelique Kerber - fotó: EPA/Paul Miller Kerber nem lesz boldog McEnroe nyilatkozatától (EPA/Paul Miller)Angelique Kerber tavaly megnyerte az Australian Opent és a US Opent (előbbit egy fürdőzéssel tette emlékezetessé), Wimbledonban és a riói olimpián pedig döntőbe jutott. Az idei szezont ugyanakkor katasztrofálisan kezdte: a brisbane-i tornán a nyolc között, a sydneyi viadalon a 16 között búcsúzott. Az év első Grand Slam-viadala, a Melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság jövő hétfőn kezdődik.