Távozik a Renault csapatvezetője

Egy év után távozik posztjáról a Renault csapatvezetője, Frédéric Vasseur! A szakember „közös megegyezés” alapján szüntette meg munkaviszonyát a francia alakulattal, ahol a hírek szerint nem volt felhőtlen a kapcsolata a vezérkarral.

Frédéric Vasseur (Fotó: Moy / XPB Images) Frédéric Vasseur (Fotó: Moy / XPB Images)A nevelőszériákban komoly sikereket jegyző Vasseur (az ART első embereként több kategóriában is bajnoki címet ünnepelhetett) komoly reményekkel csatlakozott a Renault-hoz annak gyári szintű visszatérésekor. Noha a 2016-os év nem hozott látványos eredményeket, a háttérben folyamatos volt a fejlődés: több ismert szakembert igazoltak és a gyárépületet is modernizálták.

Ezt az átalakítást ő és a Renault Forma–1-es részlegét irányító Cyril Abiteboul felügyelte, kettejük kapcsolata azonban a bennfentesektől származó hírek szerint meglehetősen fagyos volt, hiszen nem értettek egyet abban, milyen irányt kellene követnie az istállónak.

Az utóbbi időben viszont úgy tűnt, sikerült túllépni ezeken a nézeteltéréseken, ezért is érte meglepetésként a Forma–1-es közösséget a csapat mai bejelentése, miszerint Vasseur távozik posztjáról. A hivatalos közlemény szövege szerint a szakember és a közös megegyezés alapján döntött az együttműködés befejezéséről. Kiemelik, mindkét fél szeretné fenntartani a „jó kapcsolatot” és nem zárkóznak el attól, hogy egy nap ismét egyesítik erőiket.

A csapat további terveiről (például arról, milyen forrásokat fordítanak a királykategóriás szereplésre) és a 2017-es évvel kapcsolatos céljairól az új autó bemutatójának alkalmával ad hírt február 21-én. A kommüniké hangsúlyozza, a Renault sportrészlegét és a Forma–1-es istállót „továbbra is az ágazat menedzsere, Jérome Stoll és az ügyvezető, Cyril Abiteboul vezeti”.

Renault-logó (Fotó: xpbimages.com) Renault (Fotó: xpbimages.com)