Musorujsag
Élő Eredmények

Coutinho hosszabbított a Liverpoollal

m4sport.hu/goal.com
Meghosszabbította szerződését a Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapatával az együttes brazil középpályása, Philippe Coutinho.

A huszonnégy éves irányító 2022-ig szóló új kontraktusa – mely nem tartalmaz kivásárlási záradékot – alapján a Vörösök legjobban kereső játékosa lesz, a BBC úgy tudja, hogy heti 150 ezer fontot (54 millió forint) visz majd haza.

Bár korábban a Barcelona és a Paris Saint-Germain is érdeklődött Coutinho iránt, a huszonháromszoros brazil válogatott focista megtalálta számításait az Anfiled Roadon, és mivel hosszú távú célkitűzései találkoznak a csapat menedzserének, Jürgen Kloppnak az elképzeléseivel, így nem volt kérdés, hogy hosszabbítani fog.

Coutinho a Liverpool hivatalos honlapján adott hangot örömének: „Nagyon boldog vagyok, hogy aláírtam új szerződésemet a klubbal. Hálás vagyok ennek az egyesületnek, ahol nagyon jól érzem magam. Boldog vagyok itt. Amikor a családommal megérkeztünk Liverpoolba, mindenki tárt karokkal fogadott bennünket. Otthonosan érezzük magunkat ebben a városban, ezért most a kislányom és a feleségem is nagyon boldog, hogy hosszabbítottam az együttessel.

Liverpool - Phillippe Coutinho és Steven Gerrard - fotó: EPA/Gerry Penny Phillippe Coutinhót a Liverpool legendája, Steven Gerrard is nagyra becsüli – Fotó: EPA/Gerry Penny

A brazil mentalitására, optimizmusára és pozitív jövőképére nem lehet panasz: „Az eddiginél is keményebben fogok dolgozni, hogy megháláljam a belém vetett bizalmat. Ez egy fantasztikus klub, a világon az egyik legnagyobb. Kiváló játékosaink vannak és nagyszerű személyzet segít minket, tehát minden adott, hogy a jövőben nagy dolgokat vigyünk végbe. A címek, gondolok itt a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára, nagyon fontosak ennél a klubnál. Velem együtt minden játékos, és az egész stáb ezekért a sikerekért küzd.”  

A brazil játékos alapembernek számít a Liverpoolban, ahol a mostani szezonban tizenöt mérkőzésen ötször volt eredményes és öt gólpasszt adott, tehát az ő remek teljesítményének is köszönhető, hogy a Liverpool huszonkét fordulót követően negyvenöt szerzett pontjával negyedik a bajnokságban. Ráadásul csak egy pont a lemaradása a közvetlenül előtte álló Tottenhammel szemben, és a tabella második helyén tanyázó Arsenal is mindössze két egységgel gyűjtött többet a Vörösöknél. A Premier League-t jelenleg az ötvenöt pontos Chelsea vezeti.

A bajnokságon kívül a Liverpool az FA Kupában és a Ligakupában is versenyben van még.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Messi a szerződéshosszabbítás küszöbén
A Barcelona labdarúgócsapatának sportigazgatója, Robert Fernández a katalán médiának elárulta, hogy jól haladnak a tárgyalások Lionel Messi szerződéshosszabbításával kapcsolatban.
Külföldi futball
43 évig uralkodott Sir Bobby Charlton Manchesterben
A hosszabbításban esett szépségdíjas találatával mentett pontot csapatának Wayne Rooney, a Manchester United csatára a Stoke City elleni angol bajnoki összecsapáson, aki ezzel a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosává vált.
Külföldi futball